L’ALT URGELL AMB EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA SEU D’URGELL COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES AMB MITJA DOTZENA D’ACTES CENTRATS EN LA DONA

Les poblacions alturgellenques Coll de Nargó, Oliana, Organyà i Peramola també celebraran diverses activitats commemoratives, tant culturals com lúdiques, coincidint amb el 8 de Març.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el proper dimarts, 8 de març, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i els també ajuntaments alturgellencs de Coll de Nargó, Oliana, Organyà i Peramola, han programat diferents activitats commemoratives, tant culturals com lúdiques, entre les quals destaquen el tradicional sopar de les dones, sortides culturals, xerrades sobre hàbits saludables, cuina sana i coneixement de l’entorn i un taller d’autoconeixement.

Els actes organitzats a la capital de l’Alt Urgell, de forma conjunta entre les associacions de dones del municipi (Associació de Dones i Confraresses de l’Alt Urgell, Associació Urgellenca de Dones i Associació de Puntaires de la Seu d’Urgell), l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Seu i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’iniciaran aquest dijous, 3 de març, amb l’espectacle musical “Mrs. Brownie”, que tindrà lloc a les deu de la nit, al Cinema Teatre Guiu de la Seu d’Urgell.

La commemoració del 8 de Març seguirà el dilluns, 7 de març, a les vuit del vespre, amb la conferència “Beatriu de Planissoles. Els tràngols d’una dama pirinenca en temps del catarisme” a càrrec de Carles Gascón a la sala la Immaculada.

La jornada central d’aquesta data commemorativa tindrà lloc el mateix dimarts, 8 de març, amb la realització del taller “El paper de les dones avui segons la psicologia sistèmica” a càrrec d’Emerita Puig al Telecentre-CETAP, a les set de la tarda.

La jornada seguirà a les nou de la nit amb un sopar de les dones, obert a totes les dones de la comarca. L’àpat serà a peu dret, amenitzat amb música dels anys 60, i tindrà lloc a la sala La Crem. Per assistir-hi cal fer la inscripció prèvia fent l’ingrés de 25 € al número de compte del BBVA ES75-0182-2811-3002-0155-6285, amb data límit el 2 de març. Caldrà portar el resguard de l’ingrés. Aquesta activitat està organitzada per les associacions de dones de la Seu d’Urgell.

La celebració del Dia Internacional de les Dones continuarà el divendres, 11 de març, a les vuit del vespre, amb la presentació del IV Pla d’Igualtat d’Oportunitats de l’Alt Urgell, 2016-2019,a la sala la Immaculada. El Pla d’Igualtat és l’eina de treball del Consell Comarcal de l’Alt Urgell que recull les estratègies encaminades a assolir un model just de relacions socials entre dones i homes, mitjançant la definició d’objectius a curt i mitja termini, i amb el qual programa les polítiques d’igualtat impulsades pel Consell Comarcal, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català de les Dones, i la col·laboració dels ajuntaments, entitats, agents i centres educatius del territori.

D’altra banda, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha programat l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure”, cedida per l’Institut Català de les Dones, a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La mostra es podrà visitar del 7 al 30 de març.

Llei d’igualtat efectiva de dones i homes

La celebració d’aquest dia pren enguany una “dimensió més significativa” encara, ja que finalment es disposa d’un marc normatiu que estableix i que regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes i circumstàncies de la vida. Es tracta de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya el passat mes de juliol.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 1.017 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×