L’Agenda Cultural 2019 de la Seu d’Urgell presenta una programació eclèctica amb una cinquantena d’actes per a públic de tot tipus

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Agenda Cultural 2019 de la Seu d’Urgell presenta una programació eclèctica amb una cinquantena d’actes per a públic de tot tipus

Aquest matí s’ha presentat l’Agenda Cultural Gener-Juny 2019 de la Seu d’Urgell, a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el director de cultura i el tècnic de programació d’espectacles, Albert Galindo i Andreu Campillo, respectivament.

“Aquesta agenda d’activitats culturals, iniciada ja aquest mes de gener, i que s’allargarà fins el mes de juny, inclou una cinquantena de propostes culturals de tot tipus i per a totes les edats, que abasta totes les disciplines artístiques, tenint molt de pes el teatre, tant amateur com professional”, ha assenyalat Albert Batalla.



Teatre, música i exposicions

El contingut de la programació cultural per aquest primer semestre de l’any ha estat presentada pel tècnic de Programació d’Espectacles de l’Ajuntament urgellenc, Andreu Campillo, qui ha volgut subratllar que es tracta d’una programació “eclèctica” que va de la música barroca al jazz, del pop al soul, així com la música d’autor, passant per la comèdia teatral, el drama, els espectacles infantils, tant de producció local com per part de companyies professionals.

La primera proposta cultural que els urgellencs i urgellenques podran gaudir tindrà lloc el dijous 7 de febrer, a les nou de la nit, a Teatre Cine Guiu, la comèdia teatral ‘Perduts’, que interpreten amb Xavier Bertran (Lo Cartanyà) i Jordi Coromina, escrita i dirigida per Ramon Madaula. Basa en fets reals, Perduts ens explica l’amistat entre dos pares de família i companys de feina.

Per dissabte 16 de febrer, a les sis de la tarda, al Teatre Cine Guiu, serà el torn del teatre familiar amb l’obra Safari que representaran els actors de La Baldufa Teatre. Una faula adreçats als més petits de casa que aborda la qüestió del bullying.

La següent activitat cultural és el concert de jazz que oferiran el pianista Albert Marqués i el cantant i saxofonista Antonio Lizana, en companyia del bateria Marc Miralta i el contrabaixista Manel Fortià, el dissabte 23 de febrer, a les nou de la nit, a la sala la Immaculada. Tots quatre músics conformen un quartet de primeres figures del panorama jazzístic.

Durant el mes de març tindran lloc una desena d’activitats culturals on hi destaquen la representació el dijous 14 de març, a les nou de la nit, al Teatre Cine Guiu, de ‘Els darrers dies de Catalunya Republicana’, sobre textos d’Antoni Rovira i Virgili. L’actor Jordi Hervàs, acompanyat amb música de violoncel, realitza una narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític català, quan entre en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Una narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar del 36.

‘Després de tot’, concert de Manu Guix

El dijous 21 de març, tindrà lloc a les deu de la nit, a la sala Sant Domènec, el concert de Manu Guix, que porta per títol ‘Després de tot’, on el reconegut cantant i músic interpretarà un recull de tretze cançons vitals i optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor.

Una producció a quatre mans entre Roger Rodés i el propi Manu Guix, que s’obre amb la cançó ‘El got mig ple’, Premi Enderrock a la millor cançó d’autor 2018 i finalista als Premis ARC 2018, entre d’altres reconeixements.

El divendres 22 de març tornarem a gaudir de la música, aquesta vegada de la mà del grup Euskadi Barrokensemble amb el concert ‘Colores del Sur. Danzas barrocas para guitarra’ que interpretaran obres de Gaspar Sanz, Murzia, Kapsberger i autors anònims. Tindrà lloc a les nou de la nit, a la sala Sant Domènec.

El dissabte 23 de març serà el torn novament d‘una tarda de teatre familiar amb l’obra Milim amb el grup Divinas Producciones. Aquest espectacle transmet un missatge en dues direccions: encoratjar els petits a atresorar la seva infància i recordar els adults a donar importància a les “coses de nens”, perquè en ells hi radica el sentit essencial de la vida.

‘Criatures’, amb el grup local Quin Xou Teatre

El divendres 5, el dissabte 6 i el diumenge 7 d’abril, el grup de teatre local Quin Xou Teatre interpretaran en tres sessions diferents l’obra Criatures. L’espectacle és una adaptació de l’obra original de la Companyia T de Teatre, que posaran en escena Carme Aril, Tene Campillo, Montse Espinalt, Montse Guiu, Isabel Majoral, Pilar Quinquillà i Maragda Sánchez. L’adaptació i la direcció és d’Andreu Campillo.

Les tres sessions tindran lloc al Teatre del Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell. Els beneficis de la recaptació d’entrades anirà destinat a una causa solidària.

El divendres 26 d’abril arriba més música amb ‘No ben bé’ amb el grup de la cantautora Bikimel que interpretaran poemes musicats d’alguns dels poetes més radicals del nostre país com Carles Hac Mor, Maria Cabrera o Joan Brossa, protagonistes d’un diàleg nu, directe i sense artificis.

Més teatre per a tota la família amb l’obra ‘Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, sota la direcció de Paco Mir (El Tricicle), que arribarà a la Seu d’Urgell el dissabte 27 d’abril.

En mur d’oliveres…

El dissabte 27 d’abril tindrà lloc l’espectacle inspirat en l’obra de Federico Garcia Lorca En un mur d’oliveres… Poemes i cançons del poeta granadí conformen aquest relat sobre la seva vida i la seva mort vehiculat a través del teatre, la música i la dansa.

En un mur d’oliveres… és un espectacle teatral d’un grups d’actors locals, que interpretaran en dues sessions, a les set de la tarda i a les nou del vespre, a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

Exposicions a ‘la Cuina’

L’Agenda Cultural d’enguany també engloba diverses exposicions que acollirà la sala ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la seu d’Urgell. Del 15 de març al 30 abril s’hi podrà visitar l’exposició ‘Se’n parlave… i n’hi havie’ és una mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i les Terres de Ponent, organitzada i produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria impulsada des de la xarxa i duta a terme entre els anys 2015 i 2017, que aborda la bruixeria com a fenomen social i científic al Pirineu i Ponent. L’estudi ha estat coordinat per l’historiador Pau Castell, i ha comptat amb un equip format per antropòlogues i investigadors dels diferents territoris: Tòni Escala, Sara Arjó i Elisa Ros (Val d’Aran) Núria Morelló (Plana de Lleida) Carlos Guàrdia (Alt Urgell), Oriol Riart (Pallars Sobirà), Miquel Bailach (Pallars Jussà) i Marcel·lí Corominas (Solsonès).

L’exposició compta amb material didàctic, especialment adaptat per a nens i nenes entre 5 i 14 anys. Aquest està concebut a partir dels conceptes que aborda la mostra per oferir una mirada més transversal com la por, la llibertat o la diferència sempre amb un punt de vista d’educació de gènere. El material didàctic es podrà emprar tant en visites escolars com en visites familiars de manera guiada o autònoma.

La sala ‘la Cuina’ també serà l’escenari del setè Mural col·lectiu, obra col·lectiva de diferents escoles, institucions i entitats de la Seu d’Urgell que enguany es podrà visitar del 7 al 30 de maig.

Aquesta sala d’exposicions acollirà del 4 al 21 de juny els treballs de final de curs dels alumnes de l’Escola Munci0pal d’Arts Plàstiques de la Seu d’Urgell.

Apropa Cultura

Durant la presentació de l’Agenda Cultural 2019, el director de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Albert Galindo, ha explicat que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell forma part de la xarxa Apropa Cultura que té com a objectiu la inclusió social al món de la cultura. En aquest sentit, Galindo ha remarcat que “cedim una part de les nostres localitats a un preu molt reduït per facilitar l’accés universal a la cultura”.

Així doncs, l’Àrea de Cultura del Consistori urgellenc col·labora amb Apropa Cultura, una xarxa de teatres, auditoris, museus, festivals i entitats del sector social, que treballa per tal que les persones en situació vulnerable puguin assistir a espectacles i concerts. Aqueta col·laboració per part de l’Ajuntament de la Seu es tradueix en la reserva d’un total de 20 entrades dels espectacles i concerts que té programats durant aquest primer semestre de 2019. Concretament, 10 entrades amb tarifa especial al preu de 2 euros, i 10 entrades amb reducció del 50% del preu de l’entrada.

L’Agenda Cultural, a totes les cases

A partir de demà, l’Agenda Cultural 2019 serà distribuïda a totes les bústies dels domicilis de la ciutat. El fulletó inclou totes les propostes culturals on s’indica dia, hora i lloc, un breu resum de les mateixes, així com els preus de les entrades.

L’agenda també explica la campanya de descomptes que es poden gaudir.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 788 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×