Sembrar, collir, segar, munyir o pasturar: la ciutat descobreix els oficis del camp amb la festa de Benvinguts a Pagès

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Sembrar, collir, segar, munyir o pasturar: la ciutat descobreix els oficis del camp amb la festa de Benvinguts a Pagès

●Demà comença una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que es durà a terme aquest cap de setmana a tota Catalunya

La iniciativa presenta la remodelació del gestor de reserves de la pàgina web, que ara compta amb un nou motor de cerca per facilitar les inscripcions i millorar l’experiència d’usuari Demà comença una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, en la qual pagesos i pageses, allotjaments de turisme rural, elaboradors alimentaris, restaurants i activitats complementàries proposen descobrir el món de la pagesia i del producte local.

Les persones que vulguin participar de l’experiència, ja es poden inscriure a través de la pàgina web (www.benvingutsapages.cat). Aquesta nova edició del Benvinguts a Pagès La Festa, que es durà a terme entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre, oferirà a la ciutadania una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem cada dia, descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i viure una experiència de turisme de proximitat durant un cap de setmana de portes obertes a Catalunya.

Visites gratuïtes, però amb reserva obligatòria a la web

Com en els darrers anys, les places per participar a Benvinguts a Pagès La Festa són limitades. S’insta la ciutadania a inscriure-s’hi prèviament i organitzar la seva ruta a través de la web per participar en les més de 500 experiències agroturístiques gratuïtes, ja que les explotacions acceptaran les inscripcions per ordre de rebuda. La pàgina web www.benvingutsapages.catfunciona com a central de reserves i des d’allà es pot fer una cerca àmplia i exhaustiva de tota l’oferta preparada. Aquesta eina és fonamental perquè els pagesos puguin organitzar el seu dia a dia i assegurar una experiència de qualitat a tots els participants. 

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és el llançament d’una nova pàgina web reestructurada amb un nou motor de cerca interactiu que proporciona informació detallada sobre cada espai disponible, facilita la planificació i reserva d’espais desitjats i millora el registre d’inscripcions. Amb una interfície més atractiva i funcionalitats avançades, els usuaris podran completar la seva reserva en qüestió de pocs minuts.

D’aquesta manera, Benvinguts a Pagès fa un salt qualitatiu amb una aposta per la millora de l’experiència d’usuari de tot el públic interessat a reservar alguna visita o activitat durant el cap de setmana del 30 d’octubre i l’1 de setembre. Aquesta plataforma també beneficia els pagesos i pageses en ajudar-los a preparar millor les visites a les seves explotacions per als visitants. En resum, aquest avenç redefineix la manera com els usuaris interactuen amb les opcions disponibles i ofereix una manera més ràpida i intuïtiva de fer reserves.

Una gran diversitat de propostes agroturístiques a mida per a tots els gustos

En un únic cap de setmana, Benvinguts a Pagès La Festa ofereix més de 500 experiències, molt diverses i autèntiques, en explotacions i empreses alimentàries, restaurants, allotjaments deturisme rural i activitats complementàries que conviden a explorar, gaudir i connectar amb l’essència rural de Catalunya. 

Benvinguts a Pagès La Festa té com a objectiu mostrar quatre actors principals de la cadena alimentària (empreses agrícoles, ramaderes i pesqueres, processadors d’aliments, restaurants i allotjaments de turisme rural), amb l’objectiu de conscienciar el públic sobre la diversitat d’individus implicats, i les seves variades formes de treball en producció, venda, distribució i transformació d’aliments.

Una de les novetats de l’edició d’enguany de Benvinguts a Pagès La Festa és la incorporació d’una nova categoria d’actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostraran els seus productes de proximitat i els processos d’elaboració artesanals en els obradors. Aquesta nova incorporació permetrà als visitants descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i de proximitat, com ara melmelades, oli, embotits cuits o curats, formatges, conserves…

L’esdeveniment s’adreça a un públic divers i transversal. Des de públic familiar, en què els infants són protagonistes tot descobrint l’origen dels aliments i tenen contacte amb els animals; passant pel públic juvenil, ja que Benvinguts a Pagès es consolida com un magnífic pla de cap de setmana per fer amb els amics, fins al públic foodie, que cerca els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny, que són de proximitat i sense intermediaris.

Les més de100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries que obriran les portes el 30 de setembre i l’1 d’octubre són de pràcticament totes les comarques catalanes i representen la màxima diversitat del sector primari català. La iniciativa de Benvinguts a Pagès ha esdevingut una acció turística i de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que s’adreça a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.

Així, des dels més petits fins als més grans, podran gaudir deBenvinguts a Pagès La Festaa través de visites i experiències, com ara descobrir l’hort d’Ecomtu i l’agricultura ecològica, sostenible i regenerativa (Tortellà, Garrotxa); veure el ramat de cabres i tastar els formatges que elabora la Formatgeria de Gavàs (Gavàs, Pallars Sobirà); poder degustar els vins i els olis d’Hericamps (La Figuera, Priorat), delícies que caracteritzen la gastronomia mediterrània; o bé, dinar en un restaurant de cuina tradicional catalana com és El Porxo del Pla d’Abella (Navès, Solsonès).

Impulsant la revitalització del món rural a través de nous emprenedors

En moltes ocasions, les zones rurals han estat considerades indrets amb menys oportunitats professionals en comparació amb les zones urbanes. No obstant això, cada vegada més professionals estan veient el potencial i els avantatges d’establir els seus negocis en aquests entorns rurals que estan emergint com a destinacions atractives per als emprenedors que busquen connectar amb la vida rural.

Benvinguts a Pagès aporta visibilitat i dona veu als projectes i negocis creats per professionals nouvinguts a les zones rurals, i en reconeix l’esperit emprenedor i innovador i la contribució significativa que fan a les comunitats rurals.

Benvinguts a Pagès té un paper important en el relleu agrari del sector en manifestar les oportunitats laborals, innovadores i econòmiques que ofereix el món agroalimentari. Així, la innovació i la creativitat poden prosperar en entorns fora dels nuclis urbans, i, alhora, afavorir la preservació de les tradicions i la riquesa cultural de les zones rurals.

Una palanca cap a la innovació rural i la creació de noves metodologies al camp

Benvinguts a Pagès és una iniciativa agroturística i de país que impulsa el desenvolupament social i econòmic de les zones rurals catalanes. Des de la tecnologia agrícola fins a la gastronomia de proximitat i l’ecoturisme, aplega iniciatives que no només posen en relleu la versatilitat dels entorns rurals, sinó que també contribueixen activament a la seva transformació positiva.

la ciutat descobreix

Sobre Benvinguts a Pagès

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i el Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els consells comarcals, les oficines comarcals del DACC, els consorcis i oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per a la revalorització i la promoció del sector.

Aquesta iniciativa de la Generalitat ha esdevingut una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que s’adreça a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 243 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×