La sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell inaugura l’exposició ‘La utilitat de l’inútil’, d’Ewa Karpinska i Biel Mesquida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Aquest dijous 4 de juliol, a les vuit del vespre, tindrà lloc a la sala ‘la Cuina’ del centre cultural les Monges de la Seu d’Urgell la inauguració de ‘La utilitat de l’inútil’, una exposició d’aquarel·les d’Ewa Karpinska sobre textos de Biel Mesquida.

‘La utilitat de l’inútil’ es tracta d’un diàleg entre la poesia de Mesquida i la pintura de de l’aquarel·lista polonesa Ewa Karpinska, que ens presenta les ressonàncies entre l’obra dels dos artistes.Els poemes i textos del poeta i narrador mallorquí, inclosos a Carpe momentum Closcadelletra, serveixen de punt de partida a les aquarel·les de Karpińska, en una mostra que explora les diverses passarel·les entre la literatura i la pintura. Per a ella, una d’aquestes és la pàgina en blanc que representa el buit que permet una idea, la naixença d’un univers que és mentida i veritat al mateix temps, mentida perquè és irreal i veritat perquè crea emocions reals. Els creadors de l’exposició també volen abordar la qüestió de la fragilitat i del lloc de l’humà, enfortir els lligams amb la natura i “lliurar un missatge que travessa la foscor”.

En paraules de la pròpia Ewa Karpinska: “L’exposició està evolucionant. El nombre d’obres i textos s’adapta a la realitat del lloc de la seva presentació”. Mentre que per Mesquida: “Sí, aquests dos desconeguts s’encontraren, es descobriren, es parlaren, s’escrivien i començaren, molt a poc a poc, un diàleg artístic que etiquetaren amb uns signes fràgils: la utilitat de l’inútil”.

Els treballs exposats estan realitzats en diferents tècniques com són la tècnica mixta sobre paper, paper tallat, metall, cal·ligrafia en paper, aquarel·la o encàustica.

L’exposició es podrà visitar fins el 28 d’agost, de dilluns a divendres de 18:00 a 21:00 hores, i els dissabtes de 10:00 a 14:00 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.

Karpinska

Balanç de visites

Des que es va iniciar aquest 2024, en les sis exposicions que ha anat acollint la sala ‘la Cuina’ hi han passat més de 2.500 visitants.

Recordem que les exposicions han estat: Les Andròmines del Mallol (col·lectiva organitzada per l’Aparador); Testimonis de la Seu, patrimoni etnològic de Toni Fernàndez; Dansart, col·laboració entre l’Espai Municipal de Dansa i el curs de batxillerat artístic de l’IES Brudieu; Natura Sentida, fotografia d’Isabel Vila, amb textos de M. Àngels Salisern i quadres de Berta Simon; Homo Pirinensis, col·lectiva promoguda per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; i l’exposició dels alumnes de l’Espai Municipal d’Art, i amb la col·laboració de la Delegació del Pirineu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 

La sala ‘la Cuina’ acollirà a partir del setembre i fins a finals d’any les exposicions de

Maria Rosa Naudí, Alfons Valdés, Elisabeth Capdevila, així com l’edició 2024/2025 de les Andròmines del Mallol.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 130 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×