PRESENTACIÓ DE EL MUSEU, AMB JORDI CARRIÓN I SAGA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

PRESENTACIÓ DE EL MUSEU, AMB JORDI CARRIÓN I SAGAR

Divendres 22 de setembre a les 19h a Sant Climent de Taüll

El proper divendres 22 de setembre a les set de la tarda l’església de Sant Climent de Taüll acollirà la presentació de la novel.la gràfica “El Museu”. “El Museu” és una “novel.la gràfica sense ficció i inclassificable, catàleg en vinyetes del Museu Nacional d’Art de Catalunya, assaig visual i narratiu, crònica de les institucions culturals del segle XXI, El Museu (Norma / MNAC) s’inspira en els frescos romànics, els retaules gòtics o la pintura moderna per recordar-nos que el còmic és un llenguatge tan antic com poderós. Mentre recorre un museu concret, viatja per la història de l’art i les idees, des de les coves prehistòriques fins a les pantalles contemporànies. Ho fa a través de personatges cèlebres, com Francisco de Goya, Jacint Verdaguer, Lluïsa Vidal, Pablo Picasso o Carmen Amaya, però també d’un vigilant de seguretat, d’una empleada que va perdre la vista o d’un professor de secundària i els seus alumnes. Perquè els museus són els espais on els mestres conviuen amb els ciutadans. I on tots aprenem.”

En paraules de Jorge Carrión “La presentació a la Vall de Boí està carregada de sentit, perquè el llibre dedica 50 pàgines al Romànic i explica tant les passejades de Verdaguer pel Pirineu com les expedicions científiques i delictives que van expropiar part del patrimoni local, que actualment s’exposa a museus de tot el món. El Crist de Taüll, a més a més, travessa tot el llibre pel seu alt valor icònic i artístic.”

Jordi Carrión és escriptor, codirector del Màster en Creació Literària de la UPF-BSM i crític cultural de La Vanguardia. Ha publicat recentment la novel.la Membrana (Galaxia Gutenberg) i el còmic El Museu (Norma / MNAC).

Sagar és dibuixant i professor de l’Escola Joso de Barcelona. Publica regularment còmic a Espanya i França. La seva darrera obra és El Museu (Norma / MNAC).

JORDI CARRIÓN

Imatges: https://www.normaeditorial.com/ficha/comic-europeo/el-museu#gallery-5

Per més informació:  Centre del Romànic de la Vall de Boí info@centreromanic.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 302 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×