El síndic d’Aran reclama recursos i inversió en infraestructures per la cultura a l’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El síndic d’Aran reclama recursos i inversió en infraestructures per la cultura a l’Aran

  • El síndic d’Aran, Francés Boya, i la vicesíndica primera, Maria Vergés, han mantingut una reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, a la que s’ha afegit després també la directora de Política Lingüística, Esther Franquesa, per tractar afers relacionats amb la llengua i cultura araneses

La Val d’Aran pateix des de fa molts anys un dèficit molt important pel que fa a les infraestructures culturals en comparació amb altres territoris veïns. El govern del Conselh Generau d’Aran considera primordial poder desenvolupar polítiques culturals que, per un costat dinamitzen la cultura a l’Aran i donen suport a les entitats socials que es dediquen a aquesta tasca i, per altre, aquestes accions en matèria de cultura serveixin també com a motor i suport a la supervivència i normalització de l’aranès.

És per això que aquest matí el síndic d’Aran, Francés Boya, i la vicesíndica primera, Maria Vergés, s’han reunit amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, a la que s’ha afegit després també la directora de Política Lingüística, Esther Franquesa, per a tractar afers relacionats amb la llengua i cultura araneses.

Durant la reunió el síndic ha tractat amb la consellera la necessitat d’establir un marc de relació per fixar el suport de la Generalitat en matèria d’inversions culturals per equiparar Aran amb l’estàndard cultural del territori.

Així mateix, el síndic ha traslladat tant a la consellera com a la directora de polítiques lingüístiques la necessitat d’establir una relació fluida i coordinada en matèria de política lingüística així com guanyar en eficàcia per preservar la llengua i millorar l’estat de l’aranès.

 “Pel govern del Conselh Generau d’Aran la qüestió lingüística és un afer clau, ja que sense la llengua no existirien ni la singularitat aranesa ni el nostre autogovern” afirma el síndic d’Aran, que afegeix que “el Conselh Generau ha de ser l’epicentre de les polítiques lingüístiques i ha de tenir la competència en aquesta matèria, més enllà de totes ajudes i, en especial les de la Generalitat, seran benvingudes”. Ambdós governs s’han emplaçat per convocar en les setmanes vinents un Consell de Política Lingüística de l’Occità Aranès per tractar a fons tots aquests afers.

infraestructures per la cultura
El síndic d’Aran reclama recursos i inversió en infraestructures per la cultura a l’Aran
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 44 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×