El Conselh Generau d’Aran restaura la imatge de Sant Jaume d’Arties

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran restaura la imatge de Sant Jaume d’Arties

  • El Conselh Generau d’Aran, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, va encarregar la restauració d’aquesta escultura al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, on s’ha retirat la capa de pintura moderna que amagava les característiques que atribueixen aquesta obra al taller de Comenge

El Conselh Generau d’Aran, amb l’autorització del Bisbat d’Urgell i de la parròquia d’Arties, va dur a terme la passada tardor la restauració de la imatge gòtica de Sant Jaume d’Arties.

Es tracta d’una escultura tallada en fusta de noguera que representa al Sant dempeus i descalç, vestit amb una túnica llarga i una capa per damunt. Porta barba, bigoti i un barret d’ala ampla i subjecta a la mà esquerra un llibre, mentre que amb el braç dret subjecta un bastó de factura moderna. El dors de l’escultura està buit.

A conseqüència de les seves característiques tipològiques i estilístiques, s’ha atribuït l’escultura al taller de Comenge, tot i que una espessa capa de pintura moderna emmascarava aquestes característiques.

La intervenció, que ha consistit principalment en la retirada d’aquesta pintura moderna, ha descobert gran part de la policromia original, especialment el pèl daurat i els ulls clars propis de les imatges del taller de Comenge, posant de manifest la gran qualitat del treball escultòric. També s’ha brindat protecció a aquesta policromia, s’ha millorat la presentació del braç dret i s’ha estabilitzat la base de l’estàtua.

L’actuació, que ha tingut un cost total de 5.989 euros i ha comptat amb una subvenció de 2.277 euros per part de la Generalitat de Catalunya, s’ha dut a terme en les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. La imatge tornarà aviat a la seva ubicació habitual a l’església de Santa Maria d’Arties.

imatge de Sant Jaume

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 68 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×