Obertament presenta la campanya Hi guanyem tots per reduir l’estigma vinculat a la salut mental dins l’àmbit laboral

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Obertament presenta la campanya Hi guanyem tots per reduir l’estigma vinculat a la salut mental dins l’àmbit laboral

El passat 3 d’octubre Obertament va presentar un informe sobre Salut mental i estigma a les organitzacions catalanes, en un acte que va comptar amb la presència de la Directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana i Aguilà; i el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa i Bonet.

Els resultats obtinguts en aquest informe, que recull una enquesta a més de 700 persones entre professionals i empreses, han exposat dades com ara que el 90% de persones treballadores amb un problema de salut mental no s’ha vist capaç de parlar obertament del seu malestar a la feina a causa de la vergonya o la por a les conseqüències. L’informe també destaca que més de la meitat dels i les treballadors/es que ha passat per un problema de salut mental no ha deixat d’anar a la feina. Podeu consultar el document complet en aquest enllaç.



D’acord amb aquests resultats, Obertament ha elaborat la campanya Hi guanyem tots (higuanyemtots.org), que es presenta avui, 9 d’octubre, previ al dia Mundial de la Salut Mental que se celebra el 10 d’octubre, i que apareixerà a xarxes socials, mitjans de comunicació i suports publicitaris al carrer.

L’element principal d’aquesta campanya és la posada en marxa del web higuanyemtots.org, una plataforma de continguts online que posa a disposició d’empreses, directives, i treballadors/es les eines i recursos de l’organització Obertament per abordar l’estigma dins l’àmbit laboral. En aquest espai es poden consultar testimonials que trenquen el tabú sobre el fet de ser professional i tenir un problema de salut mental. També s’hi ofereix entrenament per a líders d’empreses, formació i eines per a tota la plantilla, i campanyes de comunicació internes, entre altres recursos.

L’objectiu d’aquesta acció és fer prendre consciència de l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb problemes de salut mental dins l’àmbit laboral i donar a conèixer aquesta problemàtica a la societat i el sector empresarial, així com oferir a les empreses, grans i petites, solucions pràctiques i accessibles per a lluitar contra aquest estigma.

L’eix de la campanya consta de tres missatges:

Parlem-ne. Les dades recollides a l’informe manifesten que les persones amb problemes de salut mental acostumen a ocultar aquesta condició dins l’àmbit laborar per moltes raons. El primer pas és trobar una via de comunicació entre l’empresa i la persona treballadora.
Treballem-ho. L’informe recull que les empreses i les directives tenen la percepció d’estar actuant activament envers la salut mental dels treballadors, però els treballadors no ho perceben d’igual manera. Encara més, creuen que part dels seus problemes de salut mental tenen a veure amb la feina. Fer l'empresa conscient d'aquesta realitat i oferir solucions i recursos és el segon pas per a lluitar contra el problema.
Hi guanyem tots. L’empresa està formada per persones, i la cura de la salut mental dels treballadors és un valor per a l’empresa que hi surt guanyant. Es genera una reducció de l'absentisme i el presentisme, augment de la productivitat, millora del clima laboral, millora en la captació i retenció del talent, incidència positiva en el compte de resultats i en definitiva, un canvi de cultura a l'empresa. Per la seva banda, les persones es troben en un entorn més segur per parlar del seu malestar, així que també hi guanyen. I aquest model pot expandir-se a la resta de la societat a través de dinàmiques apreses i accions de responsabilitat social corporativa, de forma que la societat també hi guanya. 
guanyem tots

La Salut Mental deixa de ser un problema individual per a adquirir una visió organitzativa.

La campanya compta amb diversos suports de difusió entre els quals hi ha un espot per a televisió, una falca de ràdio, audiovisuals i imatges per a xarxes socials. També s’ha treballat una gràfica especial amb el reconegut il·lustrador Javirroyo, que tracta habitualment temes de caràcter social, i que en aquesta ocasió mostra amb el seu estil planer i directe situacions i missatges al voltant de la salut mental i l’estigma en l’àmbit laboral.

Alhora, s’ha treballat una sèrie de vídeos testimonials moderats pel periodista i comunicador Albert Om, que tenen com a protagonistes professionals amb problemes de salut mental i els seus companys de feina; així com responsables de personal de grans empreses com Allianz Insurance o Seat Cupra. El periodista connecta de manera propera amb els activistes d’Obertament, que expliquen les seves experiències en l’àmbit laboral convivint amb un problema de salut mental.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 285 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×