Torna la TRANSHUMÀNCIA de la FUNDACIÓ MIRANDA!!

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Torna la TRANSHUMÀNCIA de la FUNDACIÓ MIRANDA!!

Després d’un any i mig de confinament, torna la Transhumància de la Fundació Miranda,  del Berguedà fins l’Alt Urgell.

Del 31 d’agost al 4 de setembre.



Vida i moviment: El repte de travessar el Cadí amb 16 cavalls recuperats!

Els Cavalls Lliures de la Fundació Miranda, creuran el Cadí acompanyats de persones sòcies, padrines i voluntàries del Projecte, per arribar a noves pastures i nova seu al Baridà.

Des de la Fundació Miranda, organització sense ànim de lucre, pionera en la recuperació de la Transhumàcia al nostre país, i dedicada al benestar dels cavalls en llibertat, laprevenció d’incendis i la connectivitat del territori,ens posem en contacte amb tu amb l’objectiu d’informar-te sobre la Transhumància que realitzarem aquest final d’estiu.

Del 31 d’agost fins el 4 de de setembre, la Fundació Miranda acompanyarà en Transhumància a peu, un ramat de 16 cavalls recuperats, per camins de Bonshomesde trementinairesCamins de Sal, fins al nou espai de pastura i nova  Seu del Cadí.

Anirem del Pla de l’Orri (PEIN Serra de Catllaràs, Alt Berguedà), Seu de la Fundació des del 2008, fins al municipis de Cava i Ansovell i d’Arsèguel, on inaugurem un nou espai de pastura i d’activitats d’educació i divulgació en la línia del projecte.

4 etapes de gran bellesa Natural caminant entre el Pedraforcai el Cadí, endinsant-nos al Parc Natural del Cadí Moixerói creuant el Cadí, que és la nostra la Muntanya Màgicade Thomas Mann.

Iniciem amb il·lusió un projecte de recuperació de pastures, biodiversitat i prevenció d’incendisal Baridà i a l’Alt Urgell, connectat amb la nostra missió social, educativa, i de divulgacióde la connexió cavalls-persones i natura, generant espais de salut.

La transhumància d’aquest final d’estiues farà amb el guiatge de Marc Giró Bartra, responsable del benestar dels cavallsde la Fundació Miranda, amb Dídac Horcajada Ros com a guia acompanyant, i un grupet de persones sòcies, padrines i voluntàries de la Fundació Miranda que s’han atrevit a venir amb nosaltres per compartir aquesta aventura.

Persones que assumiran aquest repte en etapes amb força desnivell,que requereix també una feinada de producció, permisos, gestions i comunicacions, perquè el nostre país no entén aquesta pràctica que durant anys va ser bàsica per la supervivència. 

FUNDACIÓ MIRANDA

Històric de la Fundació Miranda i Vida transhumant.
Fa set anys que la Fundació efectua, aquesta pràctica que connecta Natura i Cultura, per camins que vertebren i connecten diversos indrets del nostre territori. Una pràctica que recupera la memòria històrica i el patrimoni cultural, alhora que impulsa un paradigma de benestar animal, sostenible i que aporta un nou concepte de salut transversal.
Camins emocionants de memòria i vincle profund entre persones, animals i natura, avui fracturats per autovies, polígons i poblets que s’han convertit en ciutats…El país petitd’en Lluíis Llach, avui molt ple de gent i de cotxes.
La Transhumància a peu és també un acte contra el canvi climàtic.

El darrer any, la Transhumància de la Fundació Miranda va quedar minvada a causa del confinament per la pandèmia. S’en va fer només unai de manera discreta i tancada a participants.

Problemàtica d’accés a la terra. Necessitem més espais naturals i territori per acollir els cavalls que la gent abandona i maltracta!!  La Fundació té molt difícil l’accés a la terra, perquè tot i que efectuem una tasca considerada com a necessària i un bé per a la societat, i tot i haver de complir tots els requisits del DARP com a ramaderes en  extensiu, no rebem cap ajut per part d’aquest departament.

Els ajuts es destinen a la producció de carn.  Aquests ajuts obren també una competència per declarar més terres de pastura. Aquest fet ens dificulta enormement trobar territori i habilitar-lo per posar-hi els èquids que allà on pasturen, aporten un projecte transversal i amb un valor molt singular, en relació al de la ramaderia de producció càrnica.

D’altra banda, les normatives i les lleis, no contemplen la nostra singularitat. Un projecte pioner que no acaba d’encaixar en cap dels calaixos de l’Administració, que encara no entén el nostre concepte de benestar animal sensible i etològic.A Catalunya es maltracta els animals i la llei ho permet.

Esperem obrir un diàleg amb el nou Departament d’acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, per poder treballar plegadesPoder gestionar més espais naturals, poder-los delimitar i adequar, sense que això sigui una gran càrrega econòmica i vital per nosaltres. 

Poder acollir més cavalls abandonats i maltractats que la mateixa administració necessita reubicar en bones mans.

És necessari i urgentreconnectar aquests grans herbívors amb la natura, amb grans espais naturals que són el seu habitat natural i font de salut i de benestar també per les persones.Tornar als cavalls el seu lloc en aquest Planeta. 

Ens vols acompanyar en aquesta experiència de vida entre Cavalls Lliures?

Calendari i recorregut Transhumància de Final d’estiu 2021

Del 31 d’agost al 4 de setembre de 2021

  • 1a Etapa- 1 setembre: Del Pla de l’Orri  a Vents del Cadí.
  • 2a Etapa- 2 setembre: Vents del Cadí a Josa de Cadí.
  • 3a Etapa- 3 setembre: Josa de Cadí-Molí de Fórnols (La Vansa)
  • 4a Etapa- 4 setembre: Molí de Fórnols-Arsèguel
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 666 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×