Ingressa el fons de fotografies de Francesc Lligé Rull a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Ingressa el fons de fotografies de Francesc Lligé Rull a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

El matrimoni format pel Sr. Albert Peña Lligé, de Barcelona i la Sra. Teresa Vidal de Tremp, han cedit en comodat a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, el fons de Francesc Lligé Rull (Barcelona 1898- Barcelona 1988), avi matern del Sr. Albert.

Francesc Lligé Rull, era un gran aficionat a la fotografia i treballava com a litògraf i enquadernador fins que es va jubilar. Durant els viatges que va fer amb el Sindicat d’Arts Gràfiques d’Espanya, va voltar per tota Espanya i d’aquí el recull del seu fons de fotografies al nostre Arxiu.El fons fotogràfic consta de 1.537 fotografies en paper, la majoria en format de 10,5 x 7,5 centímetres i en blanc i negre, tot i que hi ha alguna en color. Estant en perfecte estat de conservació i moltes estan descrites a llapis al seu revers, el que ajuda a identificar d’on són, tot i que no estan datades.

És un fons força interessant en l’àmbit fotogràfic, per la seva cronologia que va des de l’any 1930 fins a 1988. Tot i que predominen les fotografies dels anys 70 i 80 del segle XX, hi ha algunes fotografies molt antigues, algunes escenes familiars que ara per ara desconeixem de quin es tracta, i especialment una molt antiga del Grup Excursionista d’Horta.

De l’àmbit espanyol destacant les fotografies fetes per Osca, Terol, Saragossa, Santander, Benidorm, Mallorca, València, Peníscola, Galícia, Andalusia, etc.

I les pròpiament catalanes, les de viles i ciutats com Blanes, Lloret de Mar, Tosa de Mar, Empúries, Ullastret, Montserrat, Manresa, Olot, Camprodon, Ripoll, Pals, Barcelona, Lleida, Balaguer, la Cerdanya, congost de Mont-rebei i també del país veí: Andorra.

Ben aviat es farà un mínim inventari de les 1.537 fotografies perquè puguin trobar-se i consultar-se per localitats i poblacions.

Francesc Lligé

Agraïm a la família Peña Vidal, la seva cessió en comodat al nostre Arxiu Comarcal.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 245 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×