Una forma ‘diferent’ de conèixer els Reis Mags a les esglésies de les Valls d’Àneu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Una forma ‘diferent’ de conèixer els Reis Mags a les esglésies de les Valls d’Àneu

  • Entre Cap d’Any i Reis, l’Ecomuseu proposa visites guiades a monuments, la ruta patrimonial ‘Joc de Dames’ i ‘Desperta, Holmes!, un joc de detectius en equip
  • L’oferta cultural i d’oci, adreçada al públic familiar, consolida les activitats experiencials de la zona

Esterri d’Àneu, 30 de desembre.- Conèixer com eren els Reis Mags a través dels canvis en les seves representacions; visites guiades a esglésies; la ruta patrimonial per cinc monuments emblemàtics del romànic, ‘Joc de Dames’; o l’activitat detectivesca en grups ‘Desperta, Holmes!’ són algunes de les iniciatives culturals que proposa l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu per la setmana entre Cap d’Any i Reis. Les propostes, adreçades a un públic familiar (no específicament infantil), potencien i consoliden l’oferta d’activitats experiencials que enguany ha plantejat a les Valls d’Àneu.

Com a novetat d’aquest any, l’Ecomuseu planteja ‘Com eren els Reis Mags’, una acció que proposa visitar les esglésies de Santa Maria d’Àneu (s. XI); Sant Just i Sant Pastor de Son (s. XV) i Sant Pere de Jou (s. XVII) per conèixer com ha canviat la seva representació. Les visites es duran a terme el dimecres 4 de gener.



El calendari d’activitats de la setmana s’iniciarà el pròxim dilluns 2 de gener amb una visita guiada a l’església de Sant Joan d’Isil. L’endemà, la proposta se centra en el ‘Joc de Dames’, una ruta patrimonial explicada des del punt de vista també de les dones, que vincula cinc monuments emblemàtics i que a Àneu es concreta amb una visita a Sant Pere del Burgal i a Santa Maria d’Àneu.

‘Desperta, Holmes!, l’activitat detectivesca per equips, serà la protagonista del dijous 5 de gener, a Sant Pere de Sorpe. Desperta, Holmes! és el nom genèric d’una manera d’investigar la “vida” de les estranyes esglésies d’Àneu. Aquesta, pensada per a tot tipus de públic, ha multiplicat el nombre de detectius que hi ha participat.

El director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella, destaca que “el turista cultural defuig dels antics models, on el públic mantenia un rol passiu i demana interacció per conèixer el patrimoni”.

MELCIOR.-SANTA-MARIA-D'ÀNEUL’Ecomuseu de les Valls d’Àneu clou amb satisfacció l’any 2016 i prepara amb ganes el 2017, pensant a ampliar i millorar aquesta línia d’experiències patrimonials directes que tan bona acollida han tingut.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 981 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×