Finalitza la 29ena edició de la Fira d’Art de Salàs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Finalitza la 29ena edició de la Fira d’Art de Salàs


La 29ena edició de la Fira d’Art de Salàs va obrir les portes el dissabte 10 d’agost amb la inauguració de l’exposició “Aigua!!”, un recull pictòric, fotogràfic i escultòric elaborat per diversos artistes del Pallars. El dia anterior, divendres, la mostra ja va escalfar motors amb el “Mostremp sobre rodes”, la projecció de diversos curtmetratges del Festival de cinema rural del Pallars.

Com a element sorpresa, durant l’obertura de l’exposició, l’alcalde Francesc Borrell va informar els assistents de la donació de dues obres de l’artista José Pizarro per part de Daniel Messeguer, persona molt vinculada a Salàs, i de Montserrat Boixareu, natural de la Pobla de Segur. Totes dues obres dataven dels anys seixanta i setanta, i segons l’alcalde, serien les primeres obres del pintor, veí de Salàs i finat el 2004, incloses en el fons pictòric de l’Ajuntament.

Com és habitual en cada edició, els espais firals del poble es van convertir en sales d’exposició a l’aire lliure. Des de l’organització es calcula que les eres de Morlans, de Pòlit, a més de la Pinacoteca van acollir obres d’una vintena d’artistes naturals o amb un cert lligam amb el Pallars. Convé destacar-ne Joan Fàbregas, escultor i ferrer resident a Salàs, que va exposar obres fetes a partir d’elements naturals com ara troncs d’arbres.

La novetat d’enguany van ser les diverses intervencions artístiques realitzades en diversos punts del poble. Atès que el tema central de la Fira va ser l’aigua, fonts, abeuradors, safarejos i barrancs es van convertir en llocs on l’art va prendre protagonisme. L’objectiu d’aquestes instal·lacions, fetes amb elements naturals com per exemple pedres i còdols, va ser el de concebre l’aigua com un element de riquesa, cultura, progrés però també d’espiritualitat.

La Fira també va dur a terme un seguit d’activitats obertes al públic, com ara dos col·loquis titulats “Cafè amb gotes…”, espais de debat amb la presència d’intel·lectuals pallaresos. També es va projectar l’oscaritzada pel·lícula de Guillermo del Toro, “La forma del agua” i es van realitzar diversos tallers també dedicats a l’aigua com el d’estampació de samarretes amb tint. Així doncs, després de dos dies on l’afluència de públic va ser notable gràcies al cap de setmana, la 29ena edició de la Fira d’Art va cloure el dilluns dia 12 amb el concert englobat dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus celebrat a l’església parroquial. 

Fira d’Art de Salàs
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 150 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×