La Val d’Aran acollirà la presentació i estrena del film Canigó

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Val d’Aran acollirà la presentació i estrena del film Canigó

  • El Conselh Generau d’Aran, a través del Museu de la Val d’Aran, ha organitzat dues activitats al voltant de l’estrena del metratge Canigó: una xerrada en el Museu el dia 4 d’abril i l’estrena i col·loqui sobre el film el dia 5.
  • El film, produït per Film Explora i dirigit per Albert Naudín, narra l’aventura de Jacint Verdaguer al Pirineu en 1883 i ha comptat amb el patrocini del govern d’Aran i la col·laboració dels grups de danses d’Aran, coordinades a través del Museu de la Val d’Aran.

La Val d’Aran acollirà la setmana vinent, els dies 4 i 5 d’abril, l’estrena i presentació del filem Canigó, amb diverses activitats culturals i divulgatives sobre Jacint Verdaguer.

El dijous dia 4 d’abril, a les 19 hores, el Museu de la Val d’Aran acollirà la xerrada de Bernat Gasull, guionista del film, biòleg i estudiós de Jacint Verdaguer. La xerrada porta com a títol “La visita de Jacint Verdaguer a la Val d’Aran en l’estiu de 1883” i posarà en valor el vessant més excursionista del poeta, així com els llocs que li van inspirar per a escriure la seva gran obra, el poema èpic Canigó (Restanca, Lac de Mar, Valarties, Arties, Gessa, Montgarri, Maubèrme, la Gireta, MontValièr i Coserans).El divendres dia 5 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc l’estrena de la pel·lícula Canigó a la Sala Era Audiovisuau de Vielha. Aquest esdeveniment representa la primera estrena al Pirineu i acabarà amb el col·loqui per part del guionista, Bernat Gasull, i el director, Albert Naudín. Durant tot el cap de setmana, la pel·lícula podrà veure’s a la Sala Era Audiovisuau com a part de la seva programació.

La xerrada del dijous dia 4 és gratuïta, però la capacitat del museu és limitada. D’altra banda, per a assistir a l’estrena del film cal contactar amb el Museu de la Val d’Aran per a poder reservar i recollir les invitacions. Durant els dies 6 i 7 la pel·lícula podrà veure’s en cartellera, per això el preu es regirà seguint les tarifes habituals del cinema.

En 1883, Mossèn Cinto Verdaguer decideix buscar la inspiració al Pirineu, per a crear el Cant Quart del poema Canigó, un viatge imaginari per les muntanyes en una calesa voladora. El viatge es va organitzar per a poder arribar el dia 15 d’agost a Montgarri, coincidint amb el romiatge. L’escena que recrea el romiatge i la caritat va comptar amb la participació dels quatre grups de dansa d’Aran, coordinats a través del Museu. El repartiment del film està format per actors com Lluís Soler, Santi Pocino, Sílvia Bel i Xavier Boada. El guió, per part de Bernat Gasull, es va elaborar a partir d’una gran feina de documentació i cerca inèdita fins al moment, reconstruint i recuperant els passos del poeta per tot el Pirineu.

film Canigó
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 79 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×