Bossòst avança el desplegament de la fibra òptica per a aquest 2020

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Bossòst avança el desplegament de la fibra òptica per a aquest 2020

  • Acord amb Orange dins el Pla d’Extensió de la Banda Ampla de el Govern d’Espanya

L’Ajuntament de Bossòst i la companyia Orange han arribat a un acord d’extensió de la fibra òptica al municipi, la posada en servei es preveu iniciar a partir de la tardor d’aquest any 2020. D’aquesta manera, s’avança la cobertura a la localitat , que estava planificada per a l’any 2023. Així es desprèn de la reunió telemàtica que han mantingut l’alcalde, Amador Marqués, i la directora territorial de Relacions Institucionals d’Orange a Catalunya i Aragó, Montse Cirera. El consistori i l’empresa porten mesos treballant sobre aquest desplegament, en la planificació de la infraestructura necessària a instal·lar en la via pública.

Per a això, l’operador privat de telecomunicacions invertirà 140.000 euros a la zona per a un mercat de 860 unitats domiciliàries. Aquesta inversió és possible perquè Bossòst és considerat un municipi PEBA (Pla d’Extensió de la Banda Ampla), que estableix la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals per estendre la fibra òptica a les zones rurals, amb finançament de el Govern d’Espanya i fons de la UE.

L’alcalde ha explicat que “Bossòst pateix en aquests moments una deficient cobertura digital i necessita millorar la seva connectivitat especialment per al treball i la formació telemàtiques, que ha posat en evidència el confinament provocat per la pandèmia de l’COVID-19”. Marquès ha especificat que “s’inicia un primer pas per millorar la qualitat de la cobertura digital, a través d’una empresa privada, compatible després amb el servei d’altres operadors”.

fibra òptica

Notícies Val d’Aran

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 80 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×