La 12a edició del Festival Interfado amplia programació i abast territorial amb propostes d’artistes vinguts de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La 12a edició del Festival Interfado amplia programació i abast territorial amb propostes d’artistes vinguts de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries

  • El Festival Internacional de Fado de Catalunya que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, incrementa la programació fins arribar als sis concerts, i amplia l’abast territorial amb activitats al territori de Lleida (La Seu d’Urgell i Lleida ciutat), Barcelona (Sant Feliu de Llobregat) i per primera vegada, a Tarragona (Cambrils).
  • El Festival compta amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, celebrarà la 12a edició amb un concert a la Seu Vella, un dels espais més emblemàtics de la ciutat de Lleida, en col·laboració amb el cicle Nits de Lluna Plena al Claustre, un concert a l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, un concert a La Teca Teatre de Cambrils, un concert a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell i dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida.
  • La proposta de fado tradicional amb el projecte “originais tradições” de Sandra Camilo, Rui Rocha i Tiago Lopes inaugurarà el festival a Sant Feliu de Llobregat el divendres 20 d’octubre i actuarà també a l’Espai Orfeó de Lleida el dissabte 21 d’octubre.
  • La versatilitat d’Andrea Imaginario, cantant i investigadora veneçolana, experta en música veneçolana i portuguesa,  arribarà a la Seu Vella de Lleida el dissabte 28 d’octubre i a La Seu d’Urgell el diumenge 29 d’octubre. Al festival Interfado podrem gaudir d’un concert amb un programa marcat per la poesia dels grans autors portuguesos i per la sonoritat intercultural del seu repertori.
  • Fado A Verdade amb Beatriz Alonso ens aproparà a la visió canària del Fado. Ens portaran el seu nou espectacle “Jose, o farol da verdade”, tribut a la figura del Nobel José Saramago. Actuaran a Cambrils (Tarragona) el divendres 3 de novembre i clouran el festival el 4 de novembre a l’Espai Orfeó de Lleida.

L’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival, continua present. Enguany s’ha organitzat un taller de cuina portuguesa a l’Espai Sunka de Plusfresc (dimecres 18 d’octubre, 19:00h) a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc.També hi haurà tasts de gastronomia portuguesa de la mà de l’establiment amb valor social BO de Shalom de la Fundació Ilersis, als concerts dels dies 21 d’octubre i el 4 de novembre a partir de les 21:00 h a l’Espai Orfeó.

Festival Interfado
Festival Interfado

La 12a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per dotzè any consecutiu a Lleida,  per tercera vegada també a La Seu d’Urgell i enguany es sumen nous escenaris a Sant Feliu de Llobregat i Cambrils, del 18 d’octubre al 4 de novembre amb un concert inaugural a l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, un concert a la Seu Vella de Lleida, dins de la programació de “Nits de lluna plena al claustre de la Seu Vella”, dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida, una actuació a la Sala Immaculada de La Seu d’Urgell i amb un concert al Teca Teatre de Cambrils (Tarragona). També es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival amb un taller de cuina portuguesa a l’Espai Sunka de Plusfresc a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, i un tast de gastronomia portuguesa als concerts del 21 d’octubre i 4 de novembre de la mà de BO de Shalom, establiment amb valor social, a partir de les 21:00 h a l’Espai Orfeó.Enguany l’Interfado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries.

SANDRA CAMILO presenta  ‘Originais tradições’

20 d’octubre. Ateneu Sanfeliuenc. Sant Feliu de Llobregat. 21h.

21 d’octubre. Espai Orfeó. Lleida. Obertura 21:00 h (sopar portuguès) i concert 22 h.

Veu: Sandra Camilo.

Guitarra portuguesa: Tiago Lópes.

Viola de fado i voz: Rui Rocha.

ANDREA IMAGINARIO presenta  ‘Saudades’

28 d’octubre. Seu Vella de Lleida. 21:30 h.

29 d’octubre. Sala Immaculada. La Seu d’Urgell. 19:00 h.

Veu: Andrea Imaginario

Guitarra portuguesa: Miguel da Silva

Guitarra clàssica: Manuel Ferreira

FADO A VERDADE amb Beatriz Alonso 

03 de novembre.  Teca Teatre. Cambrils (Tarragona). 20:30 h.

04 de novembre. Espai Orfeó. Lleida. Obertura 21:00 h (sopar portuguès) i concert 22:00 h.

Veu i percussió:  Beatriz Alonso

Guitarra portuguesa i violí: Raúl Sánchez

Guitarra elèctrica:  Miguel Manescau

Contrabaix: Roberto Domínguez

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 295 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×