La Val d’Aran entrarà en la Fase 2 de desescalada el pròxim 25 de maig

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Val d’Aran entrarà en la Fase 2 de desescalada el pròxim 25 de maig

 • El Síndic d’Aran va acordar aquest dimecres amb la Consellera de Salut de la Generalitat aquest avanç, ja que les dades de contagi i recuperació del territori són favorables, però cal recordar que és necessari prendre totes les mesures de protecció establertes per a evitar un nou rebrot de COVID-19 en Aran

Tal com va acordar fa pocs dies el Síndic d’Aran, Francés Boya, amb la Consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, a partir del pròxim dilluns, 25 de maig, la Val d’Aran entrarà en la Fase 2 de desescalada de la crisi del COVID-19, segons ha confirmat aquesta mateixa tarda el Ministre de Sanitat, Salvador Illa.

“La situació sanitària de la Val d’Aran està estabilitzada i les nostres dades de recuperació ens permeten fer aquest pas”, afirma el síndic d’Aran, afegint que: “malgrat aquest avanç cap a la nova normalitat, cal recordar que per a evitar un nou rebrot de contagis de COVID-19 en el territori és necessari respectar les normes establertes per les autoritats competents”.

L’entrada en aquesta nova fase de desescalada és un pas més cap a la recuperació de la normalitat. Aquestes són algunes de les mesures més destacades de la nova fase:

 • Es podrà circular per la província o unitat de referència a l’efecte del procés de desescalada.
 • Les vetlles es podran realitzar en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, amb un límit de 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats.
 • Es permet l’assistència als llocs de culte amb un límit d’aforament del 50%.
 • Es podran celebrar cerimònies nupcials en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, en espais a l’aire lliure o en llocs tancats, sempre que no se superi el 50% de la seva capacitat i amb un màxim de 100 persones en espais a l’aire lliure o 50 en llocs tancats.
 • S’amplia la capacitat d’establiments i locals minoristes a un límit del 40% i amb servei prioritari als majors de 65 anys.
 • Es procedeix a l’obertura dels establiments d’hostaleria i restauració per al consum dins del local, a excepció de les discoteques i bars d’oci nocturn.
 • Es permetran les visites als usuaris de centres residencials per a persones amb discapacitat o persones grans en situacions excepcionals, amb visites concretades prèviament i de només una persona per resident, prenent totes les mesures necessàries.
 • Es procedeix a l’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics.
 • Obertura de monuments i altres equipaments culturals amb una limitació d’un terç de la seva capacitat.
 • Obertura de cinemes i altres espais destinats a actes i espectacles culturals, amb butaques pre assignades i sense superar un terç de la seva capacitat.
 • Es permet que els esportistes de lligues no professionals reprenguin els entrenaments individualitzats.
 • Els clubs esportius professionals podran desenvolupar entrenaments de caràcter total.
Fase 2

Obertura al púbic de les piscines recreatives amb una limitació del 30% de la seva capacitat.

Notícies Val d’Aran

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 82 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×