El Conselh Generau d’Aran actuarà en la millora de l’accés al campanar de l’església Sant Andreude Salardú

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran actuarà en la millora de l’accés al campanar de l’església Sant Andreu de Salardú

  • Actualment, l’accés al campanar de l’església de Sant Andreu es troba en molt mal estat, arribant a ser perillós, i amb aquestes obres d’accessibilitat no només es garantirà la seguretat de les persones, permetent que el campanar sigui visitable, sinó que també es posarà en valor l’estructura de fusta del seu interior, d’un alt interès arquitectònic i històric

El govern del Conselh Generau d’Aran ha aprovat l’expedient de contractació i licitació de les obres d’accessibilitat al campanar de l’església de Sant Andreu de Salardú.

L’objectiu d’aquests treballs és dotar al campanar d’unes condicions d’accés segures, ja que en l’actualitat es troba en un estat pèssim, fins i tot perillós. Les actuacions que es duran a terme busquen respectar l’estructura d’obra i, sobretot, posar en valor les estructures de fusta d’aquest campanar, que són d’un alt interès arquitectònic.

“El govern del Conselh Generau d’Aran està totalment compromès amb la protecció del nostre patrimoni i, mitjançant actuacions com aquesta, busca posar en valor les nostres esglésies i monuments, que són una part important de la nostra cultura i les nostres tradicions”, afirmava la síndica d’Aran, Maria Vergés, afegint que: “amb les obres d’accessibilitat al campanar de l’església de Sant Andreu, a més de reforçar l’estructura i assegurar-la, es permetrà fer visitable el campanar i donar a conèixer el seu alt valor històric”.

Aquestes obres, dotades d’un pressupost de prop de 175.00 euros, plantegen la construcció d’una nova escala d’accés que garanteixi la seguretat dels usuaris i usuàries fins al quart nivell, que és on es troben la sala de campanes amb el rellotge del campanar i la impressionant estructura de roure del castell de campanes. També es restauraran les tres estructures radials del nivell 4 i es consolidarà un tram d’escala (tancat al públic) que arribarà fins al cinquè nivell, per a permetre el correcte manteniment de les campanes.

església de Sant Andreu
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 40 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×