Cicle d’Arts Escèniques Contemporànies al Centre d’Art i Natura

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Cicle d’Arts Escèniques Contemporànies al Centre d’Art i Natura

Després de rebre, el passat 2020, el Premi Nacional de Cultura que atorga el CONCA, el Centre d’Art i Natura de Farrera busca per aquest 2022 obrir noves fronteres artístiques en les disciplines dels artistes que l’habiten durant l’any.

El Centre, que va tancar un 2021 amb un alt nombre de residents de diferents disciplines i va poder celebrar el 25è aniversari de l’equipament a ple rendiment, llença ara un cicle de cursos d’arts contemporànies anomenat ”Dinamitacions clandestines per preparar-se per una destrucció imminent”, programant a grans noms de l’escena nacional que es disposaran a impartir uns laboratoris exclusius per un nombre molt limitat d’artistes que vulguin participar-hi.



El cicle, que és una col·laboració del CAN amb la productora barcelonina Fabrica Mudita, ”és una aposta per la formació de primer nivell. Els hi hem proposat fer cursos a uns professionals que no en fan mai, perquè no es consideren docents, però creiem que tenen molt a dir. És un experiment i sobretot una convivència entre artistes que volen ensenyar i artistes que volen aprendre”, declaren.

Aquesta primavera visitaran el CAN tres parelles artístiques de nivell: Rita Payés i Pol Batlle, dos dels músics més trencadors de l’últim any i just enmig de la gira Sin Cantar ni Afinar, que Payés està fent amb el mediàtic C. Tangana amb el qual va actuar a la passada gala dels Goya. Payés i Batlle impartiran un curs sobre creació musical amb Juan Berbín, el seu productor, guanyador de dos Grammys i productor habitual de noms com Silvia Pérez Cruz, Kase O. o La Mala Rodríguez.

També Nao Albet i Marcel Borràs, els enfants terribles de l’escena catalana (i espanyola) després d’haver arrasat amb títols com Atraco y Paliza o Mammón, obra que HBO va decidir adaptar al cine i que es pot veure en un dels capítols de la sèrie Escenario 0. Finalment, Quimet Pla, fundador de Comediants, i Núria Solina, clowns i parella artística i vital, que amb la seva última peça, Travy, van enamorar el Teatre Lliure de la mà dels seus dos fills, també actors, Oriol i Diana Pla.

Escèniques Contemporànies

Durant la tardor, visitaran el Centre noms com la cantant Maria Arnal, el cantaor Niño de Elche o l’escenògraf Marc Salicrú. També a la tardor, el 7è art hi tindrà una importància cabdal, ja que el cicle comptarà amb la flamant guanyadora de l’Os d’Or de Berlín, la cineasta Carla Simón, i amb un altre català internacional, el director J. A. Bayona.

El cicle vol obrir nous horitzons de formació cultural a la zona i democratitzar l’accés que hi tenen les persones de l’Alt Pirineu i l’Aran. Per això, ofereix un percentatge de places per artistes residents a la vegueria i diverses beques per assistir-hi, en col·laboració amb l’IDAPA.

Segons el CAN, ”no volem fer un bolet i portar artistes d’altres ciutats només a gaudir del paisatge i l’entorn. Volem portar-los, també, perquè les persones artistes que han decidit residir a les comarques pirenaiques tinguin accés a un tipus de formació que busca l’excel·lència i la singularitat. Aquest tipus de formacions es troben poc i, quan es troben, sempre és a les grans capitals. Cal deslocalitzar la cultura, però també la formació artística.”

La convocatòria per aplicar als cursos de primavera està oberta i es pot trobar a la web www.dinamitacions.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 463 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×