POSEN LES BASES PER AL NOU PLA PER A UN ENVELLIMENT ACTIU AL PALLARS JUSSÀ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

POSEN LES BASES PER AL NOU PLA PER A UN ENVELLIMENT ACTIU AL PALLARS JUSSÀ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb les entitats que representen les persones grans de la comarca, comencen a treballar en el Pla Comarcal d’Envelliment.

Representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de les diferents entitats i agrupacions de persones grans de la comarca s’han reunit per posar les bases del futur Pla Comarcal d’Envelliment.Aquest pla ha de ser un full de ruta de cara a definir les actuacions necessàries per potenciar un  envelliment actiu com a model de socialització, prevenció i de promoció de l’autonomia personal.

La redacció i implementació d’aquest pla serà possible gràcies a un conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials i dins del Marc del Contracte Programa.

En primer lloc caldrà elaborar un diagnòstic de la situació en que es troben les persones grans de la comarca i de les mancances que tenen de cara a aconseguir mantenir la seva autonomia personal i activitat social, el màxim temps possible. A partir d’aquí és podran definir les actuacions que caldrà implementar per aconseguir-ho.

Dins d’aquest marc és preveu la creació d’ un Consell Consultiu de Gent Gran de la comarca que ha de donar cobertura formal als grups que ja existeixen amb l’objectiu de convertir-se en l’òrgan que donarà veu a aquest col·lectiu per tal d’empoderar-lo. Aquest consell té com a objectiu esdevenir un òrgan de consulta i participació que permeti a les persones grans decidir sobre tot allò que els afecta.

ENVELLIMENT ACTIU

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha explicat que la redacció d’aquest pla permetrà treballar en àmbits que van més enllà de l’assistencial, donant visibilitat social a les persones grans. Alhora, també ha volgut agrair a les diferents entitats de la comarca que agrupen el col·lectiu de gent gran la seva participació en aquesta primera trobada de treball.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 64 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×