La Barraca de la llibreria El Refugi comença a rodar

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Barraca de la llibreria El Refugi comença a rodar

  • El vehicle cultural de la cooperativa de La Seu d’Urgell ja ha visitat Sort i preveu anar a Ripoll, Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga en les pròximes setmanes
  • Un dels objectius és enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució

La Barraca, el nou projecte de la llibreria cooperativa El Refugi de la Seu d’Urgell, és una caravana llibretera que ja ha començat a rodar recorrent els pobles del Pirineu aquest 2023. El primer municipi ha estat La Seu d’Urgell, amb una mostra davant del local de la llibreria cooperativa, i el següent, Sort, en una activitat col·laborativa amb les marques de roba pallareses Cusart i Nòmada. En les pròximes setmanes, els dos socis de la llibreria Miquel Albero i Pol Maese preveuen anar a Ripoll, coincidint amb l’aniversari de La Lluerna llibreria, Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga.

Inspirada en la iniciativa que va engegar Federico García Lorca als anys trenta per portar actuacions teatrals a pobles rurals, La Barraca vol enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució, com ara tèxtil de marques pirinenques, música, obres d’art i artesania. La cooperació amb més projectes pirinencs i llibreries de la zona és un dels seus pilars.Amb La Barraca, El Refugi ofereix una llibreria ambulant a fires, mercats i festivals amb llibres de pensament crític i altres productes, però també proposa visites a centres educatius i tot un seguit d’activitats al voltant del vehicle, des de recitals i exposicions a concerts en petit format i presentacions de llibres. És per això que també compten amb un petit envelat de 2×2 metres, per poder-hi col·locar els llibres i facilitar-hi les presentacions culturals.

La memòria històrica antifeixista és present en la iniciativa, així com el sentiment pirinenc, el món rural, el suport mutu i la transformació social. La iniciativa d’El Refugi és un projecte pilot dins dels ajuts Singulars i compta amb la cooperativa Drop Campers en la creació de la caravana i amb la cooperativa Dies d’agost en l’apartat comunicatiu.

El Refugi
El Refugi
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 687 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×