HèPIC, el HUB d’Innovació del Conselh Generau d’Aran, referent dels Centres d’Innovació Territorial de l’Estat

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

HèPIC, el HUB d’Innovació del Conselh Generau d’Aran, referent dels Centres d’Innovació Territorial de l’Estat

  • Aquesta conferència va permetre donar a conèixer HèPIC com exemple de projecte per al desenvolupament dels territoris rurals i com a eina per aportar solucions als problemes actuals mitjançant l’innovació

El passat dijous 7 d’abril va tenir lloc a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella (Castelló) la presentació del projecte de Centre d’Innovació Territorial de Castelló. El coordinador tècnic d’HèPic, Guilhèm Piris Casasnovas va assistir a aquest esdeveniment per explicar el funcionament i les estratègies del centre d’innovació a l’Aran. 

L’objectiu d’aquest esdeveniment organitzat per la Diputació de Castelló, ha sigut demostrar com les zones rurals es poden organitzar i integrar a les noves dinàmiques econòmiques gràcies a la innovació i l’emprenedoria. Seguint aquesta línia, s’ha anunciat la creació d’un nou centre a les comarques de Els Ports i l’Alt Maestrat. La finalitat d’aquests centres d’innovació rural és fomentar l’activitat econòmica i crear iniciatives innovadores per fer front als reptes de manera responsable amb el territori.Entre els assistents es trobava el secretari general pel Repte Demogràfic,Francés X. Boya Alós, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés Puig, el president de la Diputació de Castelló, José Martí García, el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez Penarroya, el director adjunt de l’Agència Valenciana contra la Despoblació, Evaristo Martí Vilaró i el coordinador tecnic d’HèPIC, Guilhèm Piris Casasnovas, que va presentar el centre d’innovació aranés. A la seva exposició va posar èmfasi en la importància de la col·laboració entre els agents públics, privats i del tercer sector per poder construir una xarxa de treball. Això permet fomentar sinergies i l’intercanvi d’idees per realitzar projectes o resoldre inquietuds compartides. 

Amb la participació en aquest tipus d’actes, HèPic es consolida com a un exemple referent d’iniciatives innovadores a l’entorn rural. En aquest sentit, la síndica d’Aran, Maria Vergés, ha manifestat que: “el govern d’Aran està molt satisfet de com HèPic va avançant i es va consolidant, i prova d’això, és la bona acollidaque ha tingut durant els diversos actes i esdeveniments en els quals s’ha presentat aquest centre d’innovació a l’Aran. El Conselh Generau continua treballant per a impulsar la innovació i la retenció del talent al nostre territori”.

el HUB
HèPIC, el HUB d’Innovació del Conselh Generau d’Aran

A més, HèPic aposta per les col·laboracions amb altres centres d’innovació per treballar conjuntament a un marc global. Tal com va anunciar el secretari generalBoya: “és l’inici d’un camí que ens permetrà tenir uns motors de desenvolupament assentats al medi rural, que formen part d’una gran xarxa amb capacitat per generar intel·ligència territorial, creant un ecosistema al qual sigui possible retenir el talent, ajudant a empreses i emprenedors que vulguin actuar al territori”.

HèPic és resultat del procés de participació ciutadana Aran Accion 2020/2030 impulsat pel Conselh Generau, i té com a objectiu donar suport i fer l’acompanyament als nous emprenedors/es als projectes relacionats amb la innovació. Per contactar-hi: infohepic@aran.org.  

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 150 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×