La Seu d’Urgell finalitza la primera fase de cobriment d’escocells d’arbres de la ciutat

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Seu d’Urgell finalitza la primera fase de cobriment d’escocells d’arbres de la ciutat

La brigada d’obres de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell acaba de finalitzar la primera fase de cobriment de 298 escocells d’arbres situats a les avingudes Pau Claris i Salòria de la nostra ciutat. Per cobrir tots aquests escocells s’ha fet servir grava de cantells rodons i una resina especial que permet que el conjunt sigui permeable a l’aigua.

Val a dir que aquesta primera fase s’ha dut a terme a través dels pressupostos participatius de l’any passat que comptava amb una partida de 37.500 euros. Pel que fa a la segona fase d’aquesta actuació, l’Ajuntament urgellenc ja ha adquirit més material per poder cobrir més escocells d’altres zones de la ciutat, que anirà a càrrec del pressupost destinat a mobilitat.



El cobriment dels escocells dels arbres té com a objectiu anivellar-los a la mateixa alçada de la vorera, per afavorir una mobilitat dels vianants més segura i alhora evitar brutícia.

Iniciada la campanya de poda d’arbres

D’altra banda, el Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està portant a terme la campanya anual de poda d’uns 500 arbres, així com d’arbustos de la ciutat, que s’allargarà fins el mes de febrer.

escocells-tapatsL’objectiu d’aquesta acció respon a les necessitat de podar durant el mesos de tardor i hivern les branques dels arbres i també d’arbustos, per tal de regularitzar el seu aspecte, reduir la incidència de malalties i adaptar el volum de la capçada a l’amplada de les voreres.

La zona d’actuació es concentra principalment al passeig Joan Brudieu, als carrers de l’Eixample de la ciutat, al Camí Ral de Cerdanya, així com en espais d’esbarjo com el Parc del Segre. En aquestes vies i zones de la Seu es realitza             una poda de reducció de capçada i manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar així branques perilloses i malaltes.

La major part de les branques podades es trituren i el residu que en surt es fa servir per fer “encoixinament” dels parterres dels arbustos plantats a les zones verdes de la Seu. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes. D’aquesta manera es clou un cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda a la nostra ciutat.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 838 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×