Inauguració exposició ” Dones Rurals, Dones de Lleida “

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Inauguració exposició ” Dones Rurals, Dones de Lleida “

Exposició al vestíbul del Consell i Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

C/ Mercadal 19 25620 TREMP.Fins al 25 d’abril de 2022

Horari: dies laborables de 9 a 14 h.

L’Associació de Dones Rosa d’Abril del Pallars Jussà, ja tenia com a objectiu i projecte visibilitzar les dones pallareses que amb la tasca, tan domèstica com professional han teixit la societat que avui tenim. Per això quan l’Institut de les Dones des de Lleida ens van proposar recollir biografies de dones del món rural de Lleida per visibilitzar i reivindicar-les ens vam engrescar a buscar dones que han estat pioneres i que han obert camí a altres dones en diferents professions i també en el pla personal, prenent decisions difícils per l’època.

Havien de ser dones nascudes abans de 1940, per tant moltes ja havien mort i ha estat un treball de recerca a l’arxiu i als seus entorns familiars i socials com Irene Artigues Garrabou, farmacèutica;  Flora Cadena Senallé, empresària; Concepció G. Maluquer, mestra i escriptora. Per sort la Maria Valldeflors Farré Sostres, mestra la tenim entre nosaltres i a través d’entrevistes a ella i alumnes seves vam teixir la seva biografia. Han estat dones transgressores, valentes i polifacètiques. Totes tenen en comú que han estat dones importants per a les seves comunitats i així ho hem considerat la nostra l’Associació.

Aquest ha estat un camí tot just encetat i continuarem visibilitzant dones amb vides gairebé anònimes i dones conegudes que poden ser models per a la nostra joventut.

Inauguració exposició " Dones Rurals, Dones de Lleida "
Inauguració exposició ” Dones Rurals, Dones de Lleida “

Associació de Dones Rosa d’Abril del Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 198 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×