Presentació de la novel·la històrica Dones de ferro de Margarida Codina i ambientada al Pallars Sobirà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Presentació de la novel·la històrica Dones de ferro de Margarida Codina i ambientada al Pallars Sobirà

Margarida Codina ha presentat la seva darrera novel·la, Dones de ferro a la Pública Maria Barbal de Tremp. L’acte ha estat conduït per Elisabet Nogareda de l’editorial Efadós.

Dones de ferro és una novel·la històrica ambientada a la Vall Farrera  però amb escenaris de la Vall d’Àssua. L’autora ha destacat que es tracta d’una història que se situa a mitjans del segle XIX, just quan té lloc la desamortització de Madoz. La mort de Tomàs, hereu de la casa forta de Serròs, obre un món nou d’oportunitats per canviar els antics equilibris de forces de la vall. Aquell va ser un període en què amb la desamortització, molins, terres, fargues,… es van posar a subhasta i això podia permetre fer prosperar les cases més pobres o reforçar el poder de les més fortes.

Per tal de bastir la seva novel·la l’autora es va documentar d’aquest històric a través dels documents de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà, cosa que a més li va permetre  posar nom als personatges amb noms típics de l’època, i a la vegada, el fet que l’autora tingui vincles familiars a Vall d’Àssua li va permetre situar el paisatge dins la trama.

Per la seva part, Elisabet Nogareda ha posat de relleu que van apostar per la publicació de la novel·la ja que un dels seus objectius és recuperar i promoure la cultura popular catalana amb la voluntat de fer-ne difusió. Durant la presentació l’autora ha llegit fragments de textos referents als personatges i que estan escrits en pallarès.

Dones de ferro

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 195 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×