Tertúlia literària amb M.Dolors Millat que presenta una selecció de 10 llibres imprescindibles

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Tertúlia literària amb M.Dolors Millat que presenta una selecció de 10 llibres imprescindibles.

M.Dolors Millat ha estat entrevistada per la periodista Meritxell Bellera. L’escriptora pallaresa ha recomanat una tria de 10 obres de narrativa imprescindibles, llibres que l’han emocionada al llarg de la seva vida, els personatges dels quals han conviscut amb ella fins temps després del final de la seva lectura.

Bellera ha estructurat l’entrevista a partir de la situació temporal dels llibres, des de l’Alemanya nazi, al París ocupat, passant per la Rússia de Tolstoi, fins arribar a Catalunya.

Dolors Millat ha fet una tria de llibres clàssics i intemporals, que va des d’obres com les ambientades en el context de l’Europa de la segona guerra mundial, amb les obres de Hans Fallada, Sol a Berlin i Irene Nemirovsky, Suite francesa.

Passa per la novel·la de W. Mouawad, un escriptor que va patir la guerra del Líban i que a partir d’Ànima, un llibre dur, ens explica de forma magistral el dolor, els sentiments, la crueltat que va patir amb la guerra i que colpeix al lector.

S’ha referit a Fernando Pessoa com un dels seus autors imprescindibles i en tria Llibre del desassossec, encara que no sigui ben bé una novel·la sinó més aviat un dietari, difícil de classificar.  De tots, però, el títol que destaca per sobre dels altres és La vieja sirena, ambientat a l’antic Egipte, Alexandria, molt ben documentat, un cant a la vida.  

Fut, de Jim Dodge,és una faula moderna i posa el toc d’humor a la llista de prescripció de Millat. 

També s’ha fet referència a L’última trobada de Sandor Marai, un llibre d’amor, d’amistat i traïció.

S’ha tancat l’acte amb dues obres catalanes molt properes: Pedra de tartera, de Maria Barbal i Dos taüts blancs i dos de negres, de Pep Coll. De Pedra de tartera n’ha destacat l’impacte que li va produir ja en la seva primera lectura, una novel·la sobre l’amor, des d’una perpectiva diferent del Sampedro, de Marai… Pel que fa als “taüts” ha ressaltat l’anàlisi que en fa de la maldat, més enllà del propi crim, i permet veure fins a quin punt es banalitza.  

M.Dolors Millat
Tertúlia literària amb M.Dolors Millat
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 298 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×