L’Alta Ribagorça es consolida com a destinació de senderisme apostant pel turisme esportiu i natural amb l’ampliació de 10 rutes

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Alta Ribagorça es consolida com a destinació de senderisme apostant pel turisme esportiu i natural amb l’ampliació de 10 rutes

La Diputació de Lleida finalitza les millores de la xarxa comarcal de camins i senyalització de la ruta BTT de la comarca de l’Alta Ribagorça

Una actuació inclosa en el projecte ‘Camins tradicionals dels Pirineus’, amb un import d’adjudicació de 58.182,21 €, cofinançat per la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i fons FEDERLa finalitat d’aquest projecte es promoure la futura creació de productes de senderisme i de BTT per part dels empresaris turístics de la comarca

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha finalitzat les obres de millora del ferm a la xarxa comarcal de camins i senyalització de la ruta BTT de la comarca de l’Alta Ribagorça. Aquesta millora està inclosa en el projecte ‘Camins tradicionals dels Pirineus’ de la Diputació de Lleida, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i els fons FEDER, amb un import d’adjudicació  de 58.182,21 €.

Amb aquest projecte s’han dut a terme accions de revisió dels inventaris dels camins municipals i l’arranjament de diferents camins tradicionals del territori, amb l’objectiu de fer de la comarca de l’Alta Ribagorça una destinació de senderisme. S’han condicionat un total de 10 rutes, 5 de les quals de BTT, que complementaran les ja existents a tota la comarca.

Les actuacions s’han realitzat dins dels tres municipis que integren la comarca: el Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí, i estan centrades en tres tipologies d’accions:

destinació de senderisme

1.    S’han revisat i actualitzat els inventaris municipals de camins dels tres municipis per tal de contribuir a la planificació del territori.

2.    S’han desbrossat i condicionat les 10 rutes que bàsicament ha consistit en la neteja i retirada d’obstacles que tenen com a objectiu recuperar i deixar el pas practicable i còmode per als senderistes.

3.    S’han senyalitzat les rutes per no perdre’s seguint les instruccions del Manual de senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes intervencions han contribuït a aturar i revertir puntualment el procés de degradació d’alguns camins històrics i alhora, han posat de relleu la necessitat d’assegurar que la recuperació de camins i senders històrics i tradicionals es dugui a terme de manera ordenada i coherent.

Amb aquest projecte es pretén promoure els productes de senderisme i de BTT per part dels empresaris turístics de la comarca; que serveixi per diversificar i millorar l’oferta ecoturística de la comarca i apostar per un turisme respectuós amb la natura i la dinamització i promoció turística del territori consolidant un turisme esportiu i natural.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 502 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×