El Conselh Generau aposta fermament per l’impuls de la bicicleta com producte turístic

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau aposta fermament per l’impuls de la bicicleta com producte turístic

El Conselh Generau d’Aran ha realitzat una reestructuració de la seva oferta turística ficant la bicicleta com un dels pilars més importants del seu Pla de Sostenibilitat Turística.

Seguint les línies estratègiques establertes pel Pla de Sostenibilitat Turística de la Val d’Aran, el Conselh Generau d’Aran ha redissenyat la seva oferta turística orientant els seus esforços en desenvolupar els instruments necessaris per poder posicionar el nostre territori com una destinació de referència en el sector de la bicicleta.La reestructuració del producte turístic “bicicleta” compta amb una sèrie d’accions encaminades a afavorir l’ús de la bicicleta com una alternativa sostenible al transport tradicional i contaminant, així com l’impuls d’una pràctica esportiva saludable per a tots els públics i que es pot compaginar perfectament amb la resta de productes turístics que ofereix la Val d’Aran (Cultura, Gastronomia, Comerç Local, entre altres).

En aquest sentit, la reorganització es tradueix en l’establiment de 4 subproductes que es divideixen en funció de la modalitat ciclista. D’aquesta manera, trobem 3 modalitats de bicicleta de muntanya i una de bicicleta de carretera.

  • MTB Gravel i MTB Familiar & Ebike, pensats perquè tots els públics puguin gaudir de la muntanya en bicicleta i, després, Trail Enduro, pels que ja tenen una mica més de nivell i busquen reptes i emocions una mica més fortes. Les rutes d’aquestes disciplines estan estructurades en 8 sectors per tot l’Aran (Toran, Margalida, Entecada, Baricauba, Salient, Tuca, Mont-Romies i Baqueira). Agrupen un total de 50 propostes que sumen 1051 km de rutes senyalitzades.
  • Cicloturisme, rutes pensades per gaudir amb la bici de carretera, trobem 16 ports de muntanya d’entre els quals 8 estan senyalitzats. Aquesta és una modalitat que es treballa per aprofitar les oportunitats dels diferents nivells de percentatges de pendents que ofereix la Val d’Aran.

L’establiment d’aquest nou sistema d’ordenació de l’oferta ciclista ve de la mà de la implementació d’una nova forma de senyalització de camins i rutes, categoritzat utilitzant una escala de colors que permetrà als usuaris seleccionar el recorregut que volen fer en funció del seu nivell tècnic, dificultat i distàncies del recorregut. Tota aquesta informació també està disponible a les plataformes digitals vinculades al Conselh Generau, com la mateixa pàgina web o a l’aplicació turística Guidaran, així com a les plataformes especialitzades com Wikiloc o TrailForks.

A més a més, per potenciar el descobriment i ús de tots els sectors ciclistes de la zona, a partir de l’1 d’agost i fins al 31 del mateix mes, s’introduirà una línia extra de bus habilitada per les bicicletes que anirà de Les fins a Beret cobrint tota l’extensió del territori.

de la bicicleta
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 62 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×