El Dansàneu es presenta al MNAC avançant una de les seves produccions pròpies i maridant dansa i música amb producte de les Valls d’Àneu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Dansàneu es presenta al MNAC avançant una de les seves produccions pròpies i maridant dansa i música amb producte de les Valls d’Àneu

  • La 27a edició del Festival de Cultures del Pirineu posa les entrades a la venda demà i desplegarà la seva programació del 30 de juny al 8 de juliol,
  • El festival aposta per impulsar la creació, incorpora nous espais i manté els espectacles i la formació pensats per a tots els públics
  • Mal Pelo, els ballarins i coreògrafs Quim Bigas i Raquel Gualtero, la companyia mallorquina UNAiUNA i la producció pròpia Galeuscat, noms propis del Festival d’enguany
  • La tradicional Setmana de dansa a les escoles ha deixat pas al programa pilot Danses vives impulsat per la Generalitat i que ha finalitzat amb dues cercaviles participatives a Sort i a Esterri d’Àneu 
La 27a edició del Festival Dansàneu s’ha presentat davant dels frescos originals de Sant Pere del Burgal al Museu Nacional d’Art de Catalunya, avançant una de les seves produccions pròpies,NUÀ, amb la ballarina Raquel Gualtero i la soprano Anaïs Oliveras. L’acte ha comptat amb el pregó de Jordi Creus, director general de Sàpiens Publicacions i un maridatge amb vins del celler Castell d’Encús i producte pallarès: formatge, xolís, paté o reposteria de la zona en col·laboració amb productors locals de les Valls d’Àneu i amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.Les entrades per a la 27a edició del Dansàneu estaran a la venda a partir de demà dimarts dia 5 de juny per dues vies: prèvia reserva al webwww.dansaneu.cat i per compra directa a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, a Esterri d’Àneu.

Dansa, música i patrimoni. Aquests són els eixos del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, que arriba enguany a la seva 27a edició. Del 30 de juny al 8 de juliol vinents, el Dansàneu inundarà de dansa i música de qualitat les Valls d’Àneu, explicitant la seva voluntat de consolidar el model de festival d’estiu pensat des del territori i en base a paràmetres de sostenibilitat i rigor artístic. De fet, els municipis aneuencs d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i La Guingueta d’Àneu seran els escenaris d’una proposta artística de marcat to contemporani que busca posar en valor l’excel·lent patrimoni de les Valls -entès com a artístic i arquitectònic però també natural. Per a fer-ho, el Dansàneu incorpora a manera de subseus dos nous emplaçaments: els bellíssims safareigs històrico/patrimonials a Sorpe (on tindrà lloc la segona edició del Tastàneu, amenitzada pel conjunt Duetu) i l’església de Sant Pere del Burgal, a Escaló. Igualment, el festival repeteix programació a les esglésies de Sant Pere a Sorpe, la de Sant Just i Sant Pastor a Son, la de Sant Joan a Isil o la pròpia església de Sant Vicenç a Esterri d’Àneu, a banda de la magnífica Santa Maria d’Àneu, ubicada al municipi de La Guingueta, on l’any passat ja es van celebrar els espectacles centrals del Festival i on enguany es proposen actuacions destacades el divendres 6 i el dissabte 7 de juliol, respectivament.

El Dansàneu és un projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport del Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya (Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural), els Municipis Aneuencs (Ajuntaments d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i La Guingueta d’Àneu) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs, al qual enguany també s’hi suma el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida) i el suport de l’Ecomuseu Valls d’Àneu i de l’Ajuntament de Sort, a la Vall d’Àssua, que s’ha sumat a la celebració del programa formatiu Danses vives. Hi col·labora l’Obra Social ‘la Caixa’.

En el marc de la presentació, els responsables del Festival han destacat la seva voluntat d’anar “més enllà del fet purament artístic per convertir-nos en una proposta amb valor afegit que permeti desestacionalitzar el turisme a les Valls d’Àneu, així com un reclam per a la descoberta d’espais patrimonials d’altíssim valor com són les esglésies d’Àneu, que s’obriran al públic especialment per acollir les danses i les músiques programades enguany”. Un dels objectius del Dansàneu és ser viscut en família, complementant d’aquesta manera l’oferta de la que ja és la primera destinació de turisme familiar d’interior a Catalunya. És per aquest motiu que bona part dels espectacles estan programats en horari de tarda – vespre, amb l’objectiu de coordinar-se correctament amb l’oferta hostalera de la zona.

La programació s’ha previst enguany com a continuació de la celebració de les falles pirinenques, tot i que coincidirà de manera volguda amb les baixades de València d’Àneu (de fet, serà el tret de sortida del Dansàneu, el 30 de juny, amb l’actuació de Roser Gabriel) i d’Alós (a manera de cloenda, el dissabte 7 de juliol) que tenen lloc el primer cap de setmana de juliol i on el Festival col·labora per tal d’ampliar l’oferta cultural del cap de setmana.
Per tal de preservar el correcte accés als espais i després de l’èxit de públic de l’any passat, on es van exhaurir localitats en el 80% dels espectacles de pagament, el Dansàneu manté l’entrada a preus populars a la majoria dels espectacles programats, premiant de manera clara la venda anticipada per fomentar l’assistència dels col·lectius de proximitat. També caldrà inscriure’s a través del web del Festival per accedir a la formació del Dansàneu, que s’ofereix a un preu únic de 5€ per sessió. Per a més informació sobre les inscripcions a la formació i la venda anticipada d’entrades per als espectacles, veure: www.dansaneu.cat (les reserves es poden fer a partir de demà 5 de juny, online).

dansaneu18
El Dansàneu s’ha presentat al MNAC amb un avanç de la producció NUÀ, amb la ballarina Raquel Gualtero i la soprano Anaïs Oliveras, davant dels frescos originals de Sant Pere del Burgal. FOTO: Joan Blanco.

La multipremiada companyia de dansa liderada per María Muñoz i Pep Ramis,Mal Pelo, que enguany ha estat reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona i que anteriorment ja havia rebut el Premi Nacional de Cultura; els ballarins i coreògrafs Quim Bigas (que presentarà Molar) i Raquel Gualtero, amb NUÀ(una producció d’encàrrec del Dansàneu, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma de Mallorca i L’Illenc), la companyia mallorquina UNAiUNA amb la seva proposta Galejar i la producció pròpia GALEUSCAT, que uneix les veus femenines del conjunt IALMA amb l’acordionista Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté i Ciscu Cardona, són alguns dels noms propis de l’edició número 27 del Dansàneu.

Els responsables del festival han destacat igualment que el Dansàneu s’ha sumat enguany en tant que entitat convocant (a través del Consell Cultural de les Valls d’Àneu) al Premi Delfí Colomé de dansa tradicional i han posat en valor la seva capacitat d’esdevenir centre productor impulsant nous projectes, com ha estat el cas aquest 2018 de les produccions Invencions/Inventions de Mal Pelo, Nuà de Raquel Gualtero i Anaïs Oliveras i Galeuscat, un projecte macro que neix al Dansàneu amb voluntat de rodatge i recorregut discogràfic.

LES VALLS d’ÀNEU SE SUMEN AL PROGRAMA DANSES VIVES
La setmana del 28 de maig a l’1 de juny les Valls d’Àneu i el Pallars Sobirà han estat escenari del desplegament del programa formatiu interdepartamentalDanses vives promogut pels Departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Amb la voluntat d’atorgar a la proposta una major rellevància, la tradicional Setmana de dansa a les escoles impulsada fins ara pel Dansàneu s’ha sumat a aquest pla pilot i és per això que els alumnes i professors de les escoles d’Esterri d’Àneu, Sort, Rialp, Llavorsí, Alins i Ribera de Cardós han participat en aquesta proposta sota el guiatge del professor i ballador Pep García, de l’Esbart Marboleny de Les Preses.

La cloenda d’aquest programa pilot, que com a novetat principal planteja la formació feta directament als mestres de primària -i la corresponent transmissió de coneixements d’aquests envers els alumnes-, va tenir lloc el dijous 30 de juny, a Sort, i l’1 de juny a Esterri d’Àneu, amb dues cercaviles participatives. La professora i balladora Noemí Busquets ha impartit igualment formació addicional en dansa i moviment als alumnes participants. La coordinació musical ha anat a càrrec del graller i responsable de formació del Dansàneu,Adrià Grandia.
Per conèixer millor el programa Danses vives de la Generalitat, us proposem visitar aquest lloc web:http://cultura.gencat.cat/ca/detall/Noticies/N_DansesVives

 

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 226 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×