L’AJUNTAMENT DE TREMP FINALITZA UN CURS PRÀCTIC D’HORTA ECOLÒGICA DE MUNTANYA AMB COL·LABORACIÓ DE LA EMD DE VILAMITJANA, LA FUNDACIÓ ALBA JUSSÀ I LLAVORS D’OPORTUNITATS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’AJUNTAMENT DE TREMP FINALITZA UN CURS PRÀCTIC D’HORTA ECOLÒGICA DE MUNTANYA AMB COL·LABORACIÓ DE LA EMD DE VILAMITJANA, LA FUNDACIÓ ALBA JUSSÀ I LLAVORS D’OPORTUNITATS

L’objectiu és millorar les competències en territoris agrícoles com Tremp tenint en compte la realitat rural i la riquesa de les terres.

Des del 24 de març fins al 1 d’agost, l’Ajuntament de Tremp ha realitzat una formació d’horta ecològica de muntanya, per a persones inscrites al SOC.



Es tractava d’una proposta formativa de 9 sessions, repartides al llarg dels mesos de primavera i estiu, durant la qual s’han pogut veure similituds i diferències entre l’horta ecològica i horta convencional i que poden aportar un valor afegit com a segell de qualitat diferenciada, potenciar la venda de proximitat, defensar els productes de la terra i potenciar la producció agroalimentària ecològica.

Per desenvolupar aquesta formació, l’Ajuntament de Tremp ha comptat amb la col·laboració de la EMD de Vilamitjana en la sessió dels espais i dels horts per la realització pràctica del curs. Igualment la Fundació Alba Jussà ha col·laborat sumant-se amb el seu projecte “Llavors d’oportunitats”, que recupera les llavors de productes agrícoles autòctons dins d’un projecte social que dona oportunitats a joves.

Amb aquest curs s’ha ofert un mètode d’obtenció de productes agraris i alimentaris que posa un especial èmfasi en la utilització de productes i tècniques el més naturals possible, excloent totes aquelles que potencialment poden malmetre la qualitat del producte final o el medi ambient en que es realitza aquesta obtenció.

Els participants han adquirit coneixements bàsics entorn a una àmplia varietat d’aliments i altres productes agrícoles que responen a la demanda dels consumidors de productes obtinguts mitjançant processos que no perjudiquin el medi ambient, la salut humana, la salut i el benestar dels animals, ni la salut de les plantes.

Així mateix, s’ha posat el focus en la normativa que regula aquest mètode de producció agrària per tots aquells productes agrícoles que es comercialitzin com ecològics, productes agraris destinats a ser utilitzats per a l’alimentació humana, aliments per als animals, material de reproducció vegetativa i llavors per al cultiu.

CURS PRÀCTIC
CURS PRÀCTIC D’HORTA ECOLÒGICA

La producció ecològica és un sistema general de gestió agrícola i producció d’aliments que combina les millors pràctiques ambientals, un elevat nivell de biodiversitat, la preservació de recursos naturals i una producció conforme a les preferències de determinats consumidors per productes obtinguts a partir de substàncies i processos naturals. Així doncs, els mètodes de producció ecològics exerceixen un paper social doble, aportant, d’una banda, productes ecològics a un mercat específic que respon a la demanda dels consumidors i, per un altre, béns públics que contribueixen a la protecció del medi ambient, i al desenvolupament rural.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 583 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×