1A EDICIÓ DE MÚSICA A CONTRACORRENT

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

1A EDICIÓ DE MÚSICA A CONTRACORRENT

Les centrals hidroelèctriques de Talarn i Camarasa han engegat aquest projecte per posar en valor el patrimoni hidroelèctric

L’Associació Pirineu.watt juntament amb els principals equipaments de patrimoni industrial del Pirineu occidental i Lleida i la companyia Endesa, fa anys que treballen per a divulgar el nostre patrimoni hidroelèctric i crear xarxa entre els equipaments turístics i culturals que hi ha al voltant d’aquest entorn.Per aquest motiu, han engegat el projecte Música a Contracorrent amb la idea de generar un petit cicle de concerts en espais industrials del territori. En la primera edició, s’hi han sumat l’Espai Patrimonial La Central, a la central hidroelèctrica de Talarn i l’espai expositiu que hi ha ubicat a la central de Camarasa.

Aquests dos espais tenen la singularitat que ofereixen propostes culturals i turístiques gestionades pels ajuntaments de Tremp i Camarasa en llocs de producció actius d’Endesa. Gràcies a la voluntat d’entesa entre totes les parts implicades, succeeix allò que sembla complicat, poder gaudir de bona música mentre les turbines generen energia renovable.

El primer concert, amb el Trio Celobert, va tenir lloc el dissabte 2 de setembre, a les 12h, a l’Espai Patrimonial La Central i va acollir unes cinquanta persones que van poder gaudir de bona música i al mateix temps un tast de productes del Pallars.

El proper dissabte 23 de setembre serà Camarasa qui agafarà el relleu amb una altra proposta musical.

Es preveu l’any 2024 poder augmentar el nombre de propostes en altres espais com el Museu de l’Aigua, a Lleida; les centrals hidroelèctriques de Capdella, Tavascan o Oliana i, fins i tot Sopeira.

CONTRACORRENT

El projecte “Música a contracorrent” es suma a l’espectacle de dansa que el passat 28 de juliol va celebrar-se a la central hidroelèctrica d’Esterri d’Àneu. En aquest cas  va ser el solo de dansa del tradicional Hereu Riera per part del ballarí Pere Seda dins del marc del festival Dansàneu i amb la col·laboració també d’Endesa.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 246 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×