L’organització fa un balanç positiu i pren nota dels punts a millorar amb l’objectiu de consolidar la fira i ampliar-la progressivament

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’organització fa un balanç positiu i pren nota dels punts a millorar amb l’objectiu de consolidar la fira i ampliar-la progressivament

Tremp ha recuperat aquest maig la 7a edició de la Pallars Terra de Corder, l’esdeveniment gastronòmic pallarès que vol posar en valor la carn de corder i reivindicar el paper essencial de la ramaderia extensiva a l’economia de la comarca.

L’èxit d’aquesta convocatòria havia portat l’Ajuntament, l’any 2020, a replantejar-se el model de fira que tenia lloc a la ciutat en aquesta data i vincular-lo a la campanya de promoció del corder. Finalment, aquest 2022 ha estat possible fer realitat aquesta proposta firal, incloent tant el dinar popular com una ampliació de l’espai firal, i bastir al seu voltant una programació complementària atractiva per a tots els públics.Així, el mercat firal que va tenir lloc durant tota la jornada de dissabte a la zona del “Passeig” (rambla de Dr. Pearson) es va centrar en la producció agroalimentària i l’artesania  de proximitat i va incloure la primera Mostra de Formatges d’Ovella del Pirineu, amb un total de 45 parades.

L’esmorzar de girella amb cap i pota va acollir menys públic de l’esperat, tot i així es van repartir prop de 300 racions de girella amb cap i pota i el diumenge es van servir 800 racions de corder del Pallars rostit, acompanyat d’un entrant i unes postres.  

Pel que fa al tast de formatges d’ovella que va conduir l’expert Enric Canut, és va omplir amb un centenar de persones que van tastar un total de 9 varietats, acompanyades de vins i cerveses, tant els formatges com les begudes van ser de productors presents a la fira.

Un dels esdeveniments més esperats era la Pallars Food Fest. Aquest tast gastronòmic va comptar amb la participació de deu restaurants i cinc elaboradors de vins i cervesa i va acollir al voltant de mig miler de persones. En aquest cas, es tractava d’un format nou, amb música en viu, i totes les empreses participants ho han valorat molt positivament.

La present convocatòria ha comptat amb la col·laboració de moltes entitats locals, com el Geganters i la colla de grallers, la colla de Diables Lo Peirot, la colla castellera Malfargats de Pallars i l’Associació fotogràfica Fotofotos, entre altres, amb qui s’ha pogut oferir un programa d’activitats molt atractiu. També ha tingut lloc la tirada al plat que va organitzar la Societat de Caçadors del Montsec.

Coincidint amb la Fira, l’associació de vehicles clàssics del Pallars va organitzar la 8a Trobada de Clàssics, que va acollir més de 95 vehicles provinents del Vallès, Lloret de Mar, Manresa, Sant Cugat, Seu d’Urgell, Tarragona, Reus, Lleida, Barcelona entre d’altres i va comptar amb la participació de 9 clubs i associacions diferents. Els inscrits a la trobada van poder gaudir d’un cap de setmana complet al voltant de la “Fira Pallars terra de corder”, en el decurs del qual també van descobrir alguns dels actius turístics més importants del Jussà, com el conjunt monumental del Castell de Mur.

Tot plegat va acostar a Tremp i el Pallars una gran afluència de visitants. Més concretament, es calcula que hi va haver un mínim de 600 pernoctacions al municipi de Tremp i una altra xifra important que ha derivat a altres municipis veïns, principalment Cellers i la Pobla de Segur.

consolidar la fira
consolidar la fira

A grans trets el balanç de l’organització és positiu, tenint en compte que es tractava d’un model de fira nou i que hi ha diversos punt febles a prendre en consideració per a properes edicions.

En aquest sentit, durant la setmana passada es van recollir les opinions, a través de formularis i entrevistes telefòniques, de les empreses participants tant al mercat firal com al Pallars Food Fest. De la informació recollida se n’extreuen dades com: un 100% dels enquestats valoren positivament la concentració dels expositors en un únic espai; un 75% valora que l’especificitat de la marca (Pallars terra de corder) atreu visitants; un 100% valora que l’amplitud de l’oferta era suficient i un 80% que també ho era el número de parades. Pel que fa a la durada del mercat firal, un 50% preferiria allargar la durada a dos dies i en relació a la facturació, la despesa total al Pallars Food Fest va ser un 25% superior a l’edició 2019.

La voluntat de l’Ajuntament de Tremp és consolidar aquesta fira com un referent a nivell de Catalunya i els Pirineus i aquesta primera posada en escena ha servit per avaluar-ne el potencial.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 75 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×