Es constitueix la comissió de seguiment del Pla de Sostenibilitat Turística

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Es constitueix la comissió de seguiment del Pla de Sostenibilitat Turística

  • Aquest Pla té com a principal objectiu convertir Aran en una destinació verda i sostenible a través de diverses actuacions centrades en matèries com la mobilitat, la diversificació de punts d’interès natural, l’aposta per les tecnologies i la innovació i la promoció del comerç local i l’agroalimentació

Aquesta setmana s’ha dut a terme la constitució de la comissió de seguiment del Pla de Sostenibilitat Turística de la Val d’Aran, formada pel Conselh Generau d’Aran, la Direcció General de Turisme de la Generalitat i la Secretaría de Estado de Turismo.

“La Val d’Aran va ser una de les 25 destinacions triades per l’Estat, d’entre 154 candidatures que es van presentar, per a desenvolupar un Pla de Sostenibilitat Turística, que té com a objectiu millorar els nostres entorns naturals, la mobilitat i la gestió del nostre territori”, manifestava el conseller d’Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano, afegint que: “se’ns ha dotat de 2,5 milions d’euros que ens han de servir per a adaptar el nostre turisme a les necessitats actuals i, sobretot, per a convertir-nos en una destinació verda i sostenible, que aposti per la preservació del nostre entorn natural, però també per la potenciació del nostre patrimoni cultural, l’esport, la gastronomia o el comerç local, entre altres”.

“Hem planificat diferents actuacions centrades en matèries tan importants com la mobilitat sostenible, el control d’accessos, la desestacionalització i diversificació de l’oferta turística i la implementació de les noves tecnologies per a avançar cap a una destinació intel·ligent”, explicava el conseller d’Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Josep Canut.

Entre les accions previstes cal destacar el projecte de mobilitat sostenible que corregirà els problemes de massificació en determinades zones d’interès natural durant unes certes èpoques, un projecte que contempla accions d’educació ambiental, control d’accessos i un estudi de mobilitat que permetrà establir actuacions estructurals a llarg termini.

També hi ha un projecte de diversificació dels punts d’interès natural amb la creació de nous productes com, per exemple, la creació de rutes temàtiques o la posada en valor del patrimoni històric i cultural dels pobles aranesos. En aquest sentit, es vol millorar l’experiència turística en uns certs punts que ja són visitats com les mines Victòria o el Saut deth Pish, per exemple, amb la creació d’una ruta accessible a la zona del Saut deth Pish per a persones de mobilitat reduïda o invidents.

comissió de seguiment

En aquest Pla de Sostenibilitat Turística hi ha una clara aposta pel ciclisme, amb la creació de noves rutes però també amb la posada en marxa de serveis específics per a potenciar l’accés als punts d’interès natural amb bicicletes elèctriques, com a alternativa als vehicles privats.

Una altra de les accions previstes és la instal·lació de sensors en els diferents accessos a la Val d’Aran, aplicant la tecnologia per a millorar la gestió sostenible del territori. En últim lloc, el Pla de Sostenibilitat contempla també accions concretes per a la potenciació del sector agroalimentari, artesà i el comerç local com a generadors de riquesa en l’economia local.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 52 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×