El Conselh Generau d’Aran situa noves antenes per a ampliar la cobertura LORA per al suport a la ramaderia

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran situa noves antenes per a ampliar la cobertura LORA per al suport a la ramaderia

  • A les dues antenes situades la passada primavera, s’afegeixen ara sis més que ampliaran la cobertura LORA en Aran, permetent fer front a la falta de cobertura mòbil per a poder implementar processos de digitalització i oferir un nou servei al sector ramader per a permetre un millor control i gestió dels ramats a la muntanya

El Conselh Generau d’Aran avança amb la implementació del seu projecte de cobertura LORA per a facilitar al sector ramader la gestió dels seus ramats a la muntanya, així com fer el nostre territori més competitiu a nivell digital i generar un marc d’oportunitats a nivell tecnològic.

El Conselh Generau d’Aran ha adquirit noves antenes de cobertura LORA que l’empresa Arantec ha situat ja a la Sèrra d’Arenho (Vilac), el Cap dera Sèrra (Canejan) i el Tuc des Neres (Les). Aquestes noves antenes s’afegeixen a les ja col·locades en Còsta Arjàs i el Mirador de Baqueira, amb la col·laboració de Baqueira Beret. A més, està previst instal·lar tres més a Tuca (Betren), Uishèra (Vilamòs) i l’Artiga de Lin. Els treballs d’ubicació de les noves antenes han comptat amb la col·laboració de Pompièrs-Emergéncies.“El govern del Conselh Generau d’Aran vol dur a terme un procés de digitalització i innovació apostant per aplicar la Internet de les Coses en diferents sectors de la Val d’Aran” afirmava la síndica d’Aran, Maria Vergés, afegint que: “en el cas del sector ramader, des de l’estiu passat, gràcies a la implementació d’una prova pilot per al monitoratge de la ramaderia extensiva del territori, les antenes de la xarxa LORA permeten fer un seguiment del bestiar per mitjà de collarets de geolocalització que faciliten també informació sobre l’estat dels animals”.

La cobertura LORA és un tipus de cobertura radio (800 MHz) que s’aconsegueix a partir de la instal·lació estratègica d’antenes de baix cost i que permet connectar de manera senzilla i eficient sensors repartits per tot el territori sense la necessitat de comptar amb cobertura mòbil. Aquests sensors poden ser consultats a través de qualsevol mena de dispositiu (mòbil, tauleta o ordinador), rebent informació del que passa en un punt remot o connectant processos sense necessitat de cobertura.

cobertura LORA
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 60 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×