Arriba el ‘Catalunya Rural Hub’ a la Val d’Aran, emprenedoria a la muntanya per combatre el despoblament

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • S’han obert les inscripcions web del ‘Catalunya Rural Hub’ 2024 que es realitzarà al llarg de 2 setmanes, entre el 14 i el 27 d’octubre, a Vielha.
  • La convocatòria està oberta per a 10 persones que treballaran en remot al co-working de HèPIC,el hub d’innovació del Conselh Generau,  i interactuaran amb el teixit econòmic i social d’Aran.

Aquesta nova edició del ‘Catalunya Rural Hub’ suposa la continuació del projecte iniciat ara fa tres anys pel Govern de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals, i Mobile World Capital Barcelona, que consisteix a atreure professionals de l’àmbit digital a zones rurals amb l’objectiu d’afavorir-hi l’arrelament del talent, combatre el despoblament i dinamitzar l’economia d’aquests territoris. El Conselh Generau d’Aran, mitjançant el hub d’innovació HèPIC, pren el relleu d’aquesta iniciativa per tal de promoure el teixit productiu i comercial de la nova economia digital als territoris de muntanya.

Segons la síndica d’Aran, Maria Vergés, “el propòsit d’aquest projecte és convertir la tecnologia en una eina per millorar la igualtat d’oportunitats. És un cas pràctic per demostrar que es pot viure en un entorn rural desenvolupant una activitat professional tecnològica. El treball en remot ha fet possible aquesta nova tipologia de treball, que, des de la COVID, ja s’ha implantat a moltes empreses.”Calendari i obertura d’inscripcions

En aquesta edició, un total de 10 professionals digitals tindran la possibilitat de convertir-se en remote workers durant dues setmanes a Vielha (Val d’Aran). Les inscripcions per poder optar a una d’aquestes places ja estan obertes a través del web de HèPic fins al 31 d’agost. S’hi poden inscriure professionals autònoms, treballadors/es d’empreses del sector TIC i personal de l’Administració Pública.  Per a la selecció es tindran en compte criteris com ara el gènere (es busca representativitat d’ambdós); l’edat (es promou la multiplicitat de perfils en diferents moments vitals); i el col·lectiu al qual pertanyen (per garantir la varietat de tipologies d’empresa i el rol dels participants en aquestes).

L’estada tindrà lloc a Vielha del 14 al 27 d’octubre. Els participants disposaran durant 15 dies, gratuïtament, d’allotjament, d’un espai de co-working, la participació al Congrés de Ciberseguretat i d’un programa d’activitats que els permetrà descobrir la muntanya i la cultura pròpia, les empreses i el teixit econòmic i social d’Aran, amb la intenció que hi estableixin relacions personals i professionals.

Els participants tindran al seu abast totes les instal·lacions disponibles a la zona per poder teletreballar compartint espai al coworking amb persones emprenedores que ja fa dos anys que en formen part. D’altra banda, s’han organitzat trobades amb les principals empreses i iniciatives d’Aran per donar a conèixer les oportunitats de negoci del territori i els reptes a superar. Es tracta d’una iniciativa per promoure l’intercanvi de coneixement per prendre la decisió d’apostar per la vida en l’entorn rural experimentant la millora de la qualitat de vida compatible amb el desenvolupament professional.

El programa també incorpora nombroses activitats lúdic-esportives i culturals per donar a conèixer tot allò que el territori pot oferir a més a més de les instal·lacions i la connectivitat. Tasts gastronòmics,  rutes per descobrir boscos colorits i majestuosos, o projectes innovadors amb intel·ligència artificial són només algunes de les aventures úniques que els coworkers tindran el privilegi d’experimentar.

Catalunya Rural Hub

El propòsit d’aquest projecte és incentivar que els professionals s’arrelin en entorns rurals per tal de desenvolupar-hi la seva vida personal i professional. En aquesta línia, en la valoració dels participants de les anteriors edicions, destaca com a aspecte més valorat el fet de poder treballar envoltats de natura; el 80% dels participants diu que ha millorat el seu rendiment per aquest fet i sobre tot la seva qualitat de vida. El programa es posiciona, segons el 75% dels participants, com a palanca per trencar prejudicis sobre el món rural, com ara que la integració social és complicada, que l’oferta de serveis és limitada o que la connectivitat no és òptima. Tots els participants coincideixen que el programa és una oportunitat única per fer una primera valoració sobre la possibilitat de convertir-se en emprenedors rurals rural.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 142 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×