Ja s’han instal·lat les casetes turístiques d’informació i control d’accés al medi natural d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Ja s’han instal·lat les casetes turístiques d’informació i control d’accés al medi natural d’Aran

  • El Departament de Turisme, juntament amb el Departament de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental del Conselh Generau d’Aran, han treballat per a la col·locació de 7 casetes en les quals es situa el personal d’estiu contractat per a: facilitar informació turística, controlar l’aforament dels aparcaments i supervisar les reserves dels principals atractius turístics de la Vall d’Aran

A partir d’avui, ja estan operatives les set casetes turístiques en els accessos a:

  • Ribèra d’Aiguamòg – Colomèrs
  • Artiga de Lin – Uelhs deth Joeu
  • Ribèra de Varradòs – Saut deth Pish
  • Minis Victòria – Bassa Arres
  • Bausen – Bòsc de Carlac
  • Ribèra de Valarties
  • Bassa d’Oles – Baricauba

Al costat de cadascuna de les casetes hi ha una barrera que, una vegada l’aparcament ha arribat a la seva màxima capacitat, el personal temporal d’estiu s’ocupa de baixar perquè no puguin accedir més vehicles i no es col·lapsin aquestes zones. A més, a aquells vehicles que no hagin pogut passar, el personal de les casetes els hi facilitarà informació a temps real de l’afluència en els altres accessos gràcies a la web “Aparcaran”, creada per l’empresa aranesa Maladeta Studio. D’aquesta manera, els visitants podran conèixer altres paratges d’Aran sense haver de sofrir les conseqüències de les aglomeracions, alhora que es promocionen diferents territoris menys visitats.Malgrat aquestes barreres físiques, a aquelles persones que tinguin posat l’adhesiu “Veïcul autorizat” se les hi deixarà passar sense inconvenients. En cas de pagar l’impost de circulació a la Vall d’Aran, pot sol·licitar aquest adhesiu a l’ajuntament pertinent demanant cita prèvia.

Una altra de les importants funcions del personal que es troba en les casetes, és oferir suport turístic indicant com accedir als llocs als quals els turistes desitgen arribar i informant de quins atractius turístics poden conèixer. Aquest personal, també s’encarrega de controlar les reserves, ja que aquells que hagin reservat amb antelació en la mateixa web “Aparcaran”, tindran prioritat de pas.

casetes turístiques

D’altra banda, aquest personal d’estiu recull dades dels visitants que arriben als accessos, i que se sumaran a les dades obtingudes mitjançant la web “Aparquessin”. I una vegada finalitzada la temporada d’estiu, tots dos serviran per a realitzar un estudi de mobilitat del nostre territori.

En paraules del conselhèr de Turisme, Juan Antonio Serrano: “L’adquisició i col·locació d’aquestes casetes, ajuda a donar visibilitat i autoritat al personal d’estiu que ha de bregar amb el control d’accessibilitat i proporcionar informació de primera mà als visitants. Fets, que evitaran les aglomeracions i donaran una atenció més personalitzada millorant l’experiència dels nostres turistes”. Finalment, ja s’està estudiant el futur ús d’aquestes casetes per a la resta de l’any, ja que s’han comprat gràcies al Pla de Sostenibilitat que va aconseguir el Departament de Turisme, i es poden desplaçar amb facilitat per tot el territori aranès.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 875 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×