Campanya – Lleida per la donació

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Diputació col·labora amb la campanya ” Lleida per la donació ” organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó

Per conscienciar la població de la importància social de fer-se donant d’òrgans per a transplantaments

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la campanya “Lleida per la donació” que té per objectiu conscienciar i augmentar el nombre de donacions d’òrgans.Aquesta campanya està organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

El diputat provincial Eloi Bergós ha presentat aquesta campanya acompanyat per la treballadora social de la Fundació Renal Jaume Arnó, Cristina Punyet; pel director de l’Organització Catalana de transplantaments (OCATT), Jaume Tort, i pels organitzadors de l’activitat Transplantbike dels clubs esportius Alfaventur d’Alfarràs i Rocko d’ Almenar, Javi Palacions i Anna Lijarco.

La campanya “Lleida per la donació” inclou set activitats previstes arreu de les comarques lleidatanes:

  • Disposar d’una xarxa d’establiments solidaris a Lleida en les portes dels quals hi haurà uns distintius de la campanya amb fulletons informatius sobre la donació d’òrgans.
  • Direcció i producció de vídeos distribuïts per les xarxes socials.
  • Celebrar el Dia del Donant, que serà l’1 de juny, a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, organitzant una exposició de fotografies.
  • La Milla urbana solidària per la donació prevista pel mes de novembre i organitzada conjuntament amb el gimnàs EKKE.
  • Xerrades sobre la donació i transplantaments d’òrgans a totes les capitals de comarca lleidatanes.
  • Un concert benèfic el proper 24 d’abril a l’Auditori Municipal de Lleida, on la Diputació hi col·labora amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.
  • Transplantbike, pel 2 d’octubre. Es tracta d’una activitat nova organitzada pels clubs esportius d’Alfarràs i d’Almenar. Es tracta d’una jornada ciclista de caire popular, amb un circuit curt adaptat a gent amb transplantament i un altre circuit més professional. Aquest any, l’activitat s’organitzarà en el marc de la Fira del Préssec d’Alfarràs i està previst que cada any se celebri en un municipi diferent.

Catalunya, líder mundial en transplantament

Per la seva part, el director de l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT), Jaume Tort, ha explicat que any rere any la donació d’òrgans a Catalunya s’ha anat incrementant gràcies a l’esforç de tothom.

Catalunya és líder mundial en transplantament i també té unes taxes en donació per milió d’habitants molt altes, però la llista d’espera augmenta any rere any i només s’escurça si hi ha donacions.

Segons el director de l’OCATT, l’any 2015, els transplantaments d’òrgans a Catalunya van arribar als 954, un rècord històric, però actualment encara hi ha 1.335 persones en llistes d’espera per rebre un òrgan.

Així mateix, Tort ha agraït la gran tasca de sensibilització de la Fundació Renal Jaume Arnó, com també ha destacat que la Diputacio de Lleida és una institució que dóna un gran suport al sistema sanitari català en molts aspectes i actuacions, com pot ser també el Bus de la Salut o els consultoris mèdics.

Tort ha afegit que aquestes campanyes tenen com a objectiu sensibilitzar la població i és del tot imprescindible que la gent conegui que la seva solidaritat, fer-se donant, pot ajudar moltes altres persones. Per per incrementar el nombre de donants cal formació, informació i activitats amb la societat de manera permanent, ha indicat.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.444 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×