Tornen al campanar de Vilamòs les dues campanes restaurades

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Tornen al campanar de Vilamòs les dues campanes restaurades

  • El Conselh Generau d’Aran va començar el mes de juliol passat el procés de restauració d’aquestes dues campanes dels anys 1886 i 1841, que necessitaven una intervenció urgent a causa del mal estat en el qual es trobaven els jous i batalls i van ser transportades a una empresa especialitzada, d’on van tornar la setmana passada i ja tornen a estar instal·lades al campanar

Dimecres passat, 15 de novembre, van tornar les campanes Santa Maria i Santa Barbara a Vilamòs, després que el Conselh Generau d’Aran les portés a restaurar el mes de juliol passat.

L’actuació, impulsada pel Conselh Generau d’Aran i duta a terme amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, ha tingut un cost de 17.304,21€ i ha consistit en la restauració de les campanes, l’elaboració de nous jous i batalls i un nou sistema per a ancorar ambdues campanes als finestrals als tallers d’una empresa especialitzada, una intervenció molt necessària per al manteniment patrimonial d’aquest campanar.La campana gran, que duu el nom de Santa Maria i unes dimensions de 1,05 m de diàmetre màxim, al voltant d’1 m d’altura, i un pes de prop de 600 kg, va ser construïda el 1886 per un fonedor anomenat Ballesteros, autor d’altres campanes a la Val d’Aran. Ja fa temps que tenia el jou i el batall en molt mal estat i, per això, es trobava immobilitzada.

L’altra campana, dedicada a Santa Barbara, amb 0,81 m de diàmetre en la boca, 0,86 m d’altura i un pes aproximat de 350-400 kg, data de 1841 i va ser obra d’Ignasi Jaqueti. Aquesta campana també precisava una renovació de jou i batall.

campanar de Vilamòs
Tornen al campanar de Vilamòs les dues campanes restaurades
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 236 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×