Bagergue i Unha acaben els treballs d’adequació de la Cabana de Moredo

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Bagergue i Unha acaben els treballs d’adequació de la Cabana de Moredo

Els treballs d’adequació d’aquest equipament permetran disposar d’un refugi on pernoctar en cas de mal temps, per a ús ramader, activitats d’oci o familiars a la zona de Varradòs.

L’EMD de Bagergue i l’EMD d’Unha han anat reparant i reformant la Cabana de Moredo, situada a la zona de Varradòs, a una alçada de 1815m sobre el nivell del mar. Aquesta intervenció és perquè passi a tenir un ús públic com a refugi, per a ús ramader i també, per acollir activitats lúdiques i familiars.Aquesta cabana va ser construïda el 1948 per donar servei als pastors de les muntanyes comunals d’Unha i de Bagergue. Al llarg dels anys ha anat tenint diferents intervencions de remodelació a la Cabana, ja que havia d’acollir el pastor que vigilava el bestiar dels dos pobles.

Quan es va deixar d’allotjar el pastor, a la zona de Varradòs, terme municipal de Bagergue i Unha, aquesta cabana ha patit el desgast del pas dels anys.

La cabana disposa de xemeneia i es podrà pernoctar. Pot acollir fins a 4 persones.

Segons l’alcalde de Bagergue, Marc Tarrau: “Aquesta reforma de la cabana permetrà a veïns d’Unha i de Bagergue, de la Val d’Aran i de la gent que utilitza aquestes muntanyes i que en cas de mal temps, es puguin refugiar a la cabana. És una zona que quan hi ha fortes tempestes és molt perillós pels llamps, és una zona molt àrida, amb poc arbrat i amb pocs llocs on refugiarse i afirma: “Et pot salvar la vida”.

José Paba, President de l’EMD d’Unha destaca la bona sintonia dels dos pobles a l’hora d’arreglar i mantenir els equipaments de les muntanyes de Bagergue i Unha i destaca: “Aquesta acció s’emmarca dins del Fons de Millores de les muntanyes de Bagergue i Unha, on les dues pedanies inverteixen a les muntanyes comunals en la millora dels equipaments d’aquestes que són de titularitat d’ambdós pedanies. Tarrau i Paba expressen el desig que aquesta cabana sigui cuidada per tots els usuaris, en la neteja i en el bon estat de manteniment, ja que es tracta d’un equipament públic i per tant, és de tots i necessita la cura de tots. 

Cabana de Moredo

Els treballs han consistit en el pintat de les parets, finestres, pavimentació del terra amb rajola, millora de la lliteres, millora de la xemeneia i mobles de la cabana per evitar vandalisme, col·locació de bancs i una taula per poder menjar. També, l’adquisició de material per encendre el foc, poder cuinar, material per netejar la xemeneia i productes de neteja per obtenir un estat òptim d’higiene en aquest equipament.

La millora i el repàs de la teulada, la porta d’accés ha passat a ser partida, per obtenir més llum i més seguretat quan es pernocta, han estat els últims treballs realitzats.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 332 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×