Convocatòria de la 7a edició del Concurs de bibliotràilers per a joves de 12 a 18 anys

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Convocatòria de la 7a edició del Concurs de bibliotràilers per a joves de 12 a 18 anys

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la UOC busquen el millor bibliotràiler juvenil

S’obre la convocatòria de la setena edició del concurs de bibliotràilers per a joves impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) convoquen la setena edició del Concurs de Bibliotràilers per a joves. Aquesta iniciativa, adreçada a joves entre 12 i 18 anys, té per objectiu promoure la lectura i el llibre entre els adolescents a través de la creació audiovisual en català. Les propostes es podran presentar fins al 15 de gener de 2023 a través del web oficial del concurs www.booktrailers.cat.

Un bibliotràiler és un vídeo curt que té com a objectiu presentar de manera breu i visual l’argument d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquell llibre. Per presentar-se al concurs els joves hauran de crear grups d’entre 2 i 5 persones, triar un llibre de qualsevol gènere, perfilar un guió, fer-ne la producció i crear un vídeo a partir del text del llibre.

També s’està fent difusió del concurs a escoles i instituts perquè puguin fer servir el recurs del bibliotràiler com una eina pedagògica a l’aula i se’ls anima a presentar la seva proposta.

El certamen comptarà amb un jurat format per professionals especialitzats en llengua i literatura, lectura i biblioteques, arts escèniques, cinema o vídeo que seran els responsables de valorar la creativitat, el guió i la qualitat artística i tècnica dels bibliotràilers presentats.

D’entre tots els projectes presentats es premiaran els 3 finalistes de cadascuna de les 5 categories existents: millor bibliotràiler; bibliotràiler més creatiu; el bibliotràiler amb el millor guió, el bibliotràiler més votat per les biblioteques; i com ha novetat s’ha afegit la categoria al millor tràiler d’animació.

Els joves podran presentar els seus bibliotràilers a partir del 13 d’octubre fins el 15 de gener de 2023 a través del web oficial del concurs www.booktrailers.cat

El 24 de febrer es realitzarà la gala de lliurament de premis amb la presència de tots els finalistes. Aquests participaran prèviament en un taller de guió audiovisual conduït per especialistes del sector i promogut per la UOC.

Els membres dels equips guanyadors de cadascuna de les categories s’enduran una càmera de vídeo esportiva 4k i un lot de llibres juvenils.

bibliotràilers

Tota la informació sobre el concurs, bases i inscripcions la trobareu a: booktrailers.cat

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 362 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×