Avança la campanya de vacunació contra la COVID-19 a la Val d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Avança la campanya de vacunació contra la COVID-19 a la Val d’Aran

  • Seguint el pla de vacunació del Departament de Salut de la Generalitat, actualment, el 23,1% de la població total major de 16 anys de la Val d’Aran ha rebut ja la primera dosi de la vacuna, i el 8,3% del total ha completat el procés de vacunació

La campanya de vacunació contra la COVID-19 avança a la Val d’Aran seguint el pla de vacunació establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Fins al moment, el 23,1% (1.903 persones) del total de la població major de 16 anys de la Val d’Aran ja ha rebut la primera dosi, i el 8,3% (681 persones) ja han completat el procés de vacunació.

A la Val d’Aran, els col·lectius més vulnerables i/o més exposats al virus han completat ja la pauta de vacunació, rebent les dues dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech, són:

  • Usuaris/es de la Residència Sant Antòni i Centre de Dia: 97,6%
  • Personal de la Residència Sant Antòni: 86,8%
  • Personal d’Atenció Primària i Hospitalària: 100%
  • Persones amb gran dependència: 90,9%
  • Majors de 80 anys: 72,1%

La síndica d’Aran, Maria Vergés, afirma que “des del govern del Conselh Generau d’Aran estem molt satisfets amb l’evolució i l’avanç del procés de vacunació i esperem que pugui completar-se en els pròxims mesos perquè tota la ciutadania aranesa estigui protegida”, i ha animat a tota la població a vacunar-se, assegurant que: “és important que ens vacunem tots i totes perquè la normalitat arribi el més aviat possible”.

En aquests moments, els professionals d’Aran Salut administren, d’una banda, la vacuna de Pfizer/BioNTech a les persones d’entre 70 i 79 anys, a qui truquen per a donar hora i concretar la cita. En haver començat amb la vacunació a aquest col·lectiu fa poc, per ara només s’ha administrat la primera dosi al 33,8% de les persones que es troben en aquesta franja d’edat.

Avança la campanya

D’altra banda, des de la setmana passada també s’administra la vacuna de Moderna/Lonza a les persones amb patologies oncològiques, immunodepressores o d’altres, i es preveu que, una vegada finalitzada l’administració als pacients amb aquest tipus de patologies, es pugui destinar també al col·lectiu d’entre 70 i 79 anys. En darrer lloc, es duu a terme a l’Aran la campanya de vacunació dirigida a la població d’entre 60 i 69 anys amb AstraZeneca; les persones interessades es poden inscriure a través de la web habilitada pel Departament de Salut i, a més, el personal d’Aran Salut es posarà en contacte amb les persones d’aquesta franja d’edat per a facilitar el procés d’inscripció per a la cita prèvia. Fins ara, el 54,1% de les persones d’entre 60 i 65 anys de la Val d’Aran i el 57,9% de les d’entre 66 i 69 anys han rebut la primera dosi de la vacuna.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 66 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×