Arriben quatre cavalls salvatges a la Reserva Nacional de Caça de Boumort

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
Arriben quatre cavalls salvatges a la Reserva Nacional de Caça de Boumort
cavallsalvatges
Imatge dels cavalls baixant del camió. Autor: Projecte Pzrewalski Miranda-Boumort

Formen part d’una iniciativa conjunta amb la Fundació Projecte Miranda, que és la propietària dels animals

Quatre exemplars de cavall salvatge o de Przewalski van arribar el passat dilluns 29 de maig a la Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort[1]gestionada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Els cavalls són propietat de la Fundació Projecte Miranda, una ONG especialitzada en l’acollida de cavalls, i procedeixen del Zoològic d’Almuñécar (Granada), que ha estat recentment clausurat. La fundació FAADA[2], que s’està encarregant de reubicar tots els animals del zoològic, va fer la petició a la Fundació Projecte Miranda[3] i ha facilitat els tràmits per a la reubicació dels cavalls.

Els cavalls, que van ser anestesiats diumenge 28 al matí en una operativa molt difícil i de gran risc tant per als animals com per a les persones, van arribar la matinada de dilluns, després de 12 hores de camí, des d’Almuñécar (Granada) en un camió preparat per a aquest tipus de trasllats. Tan bon punt van ser alliberats en un tancat d’aclimatació especialment destinat a ells, van començar a actuar com a autèntics cavalls salvatges: van recórrer diverses hectàrees i van inspeccionar el terreny, i el grup es va mantenir sempre unit.



Els cavalls de Przewalski són la varietat més antiga de cavall existent actualment, i es consideren en perill d’extinció a escala mundial en la Llista vermella d’espècies amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Es calcula que en sobreviuen uns 2.000 exemplars, repartits entre centres de cria en captivitat i unes poques localitats on viuen en estat salvatge o en semillibertat. Cavalls amb les seves característiques apareixen pintats pels nostres avantpassats del paleolític en coves com les de Lascaux (França).

Entre les diferents institucions que col·laboren en la iniciativa, s’ha considerat que la RNC de Boumort és un lloc idoni per a l’acollida d’aquests animals, ja que compta amb una extensió notable de territori propietat de la Generalitat de Catalunya en què es duu a terme un projecte de valorització de la fauna salvatge com a actiu per al desenvolupament local. Aquesta actuació es fa amb la finalitat d’oferir una ubicació adequada a les característiques dels cavalls salvatges, alhora que es contribueix a la recuperació d’una varietat amenaçada. Els animals estaran confinats en recintes grans, delimitats físicament, en els quals podran desenvolupar el seu comportament en llibertat.
[1] www.pallarsjussa.net/boumort
[2] www.faada.org
[3] www.projectemiranda.cat

El projecte també preveu efectuar estudis sobre el comportament dels cavalls i el seu efecte sobre la vegetació de la Reserva, per a la qual cosa es comptarà amb la col·laboració de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Així mateix, es preveu la seva valorització turística i educativa mitjançant visites guiades que actualment s’estan dissenyant, en el marc del projecte de dinamització de la RNC de Boumort, aprovat per la Junta Consultiva de la Reserva.

Els promotors de la iniciativa agraeixen la col·laboració de totes les persones i entitats que han fet possible aquest trasllat: entitats, veterinaris, personal del zoològic d’Almuñécar, transportista i guardes de la Reserva, i també de l’Ajuntament d’Almuñécar i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Aquí trobareu un recull de fotografies i vídeos dels cavalls.
Autor: Projecte Pzrewalski Miranda-Boumort

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.262 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×