El govern del Conselh Generau inicia l’estratègia Aran Accion 20/30 amb la conferència sobre turisme post COVID-19

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El govern del Conselh Generau inicia l’estratègia Aran Accion 20/30 amb la conferència sobre turisme post COVID-19

  • En aquesta primera reunió virtual, a la qual van assistir més 130 persones, van participar el Síndic d’Aran, els consellers d’Economia, Turisme i Promoció Econòmica i experts del sector, i es va parlar sobre la situació del turisme aranès després de la crisi sanitària i de la necessitat de reinventar-se i diversificar l’economia del territori de manera col·laborativa, comptant amb les aportacions dels ciutadans i empresaris d’Aran

Ahir a la tarda va tenir lloc la conferència “El turisme a la Val d’Aran en els temps de COVID-19 i post COVID-19: reptes i oportunitats”, la primera acció de l’estratègia del govern del Conselh Generau, Aran Accion 20/30.

Aquesta trobada suposa l’inici del procés de debat i col·laboració entre el Conselh Generau d’Aran i els professionals i persones relacionades amb el sector turístic de la Val d’Aran, per a treballar de manera conjunta en el replantejament del turisme i l’economia del territori.

“Aquesta trobada respon a la situació excepcional generada per la crisi del COVID-19, una crisi sanitària que ara té una repercussió socioeconòmica que afectarà el sector turístic, i ens sembla que en aquest moment, una vegada superada la fase més aguda de la crisi sanitària, és necessari posar-nos en acció per a pal·liar l’efecte que tindrà sobre l’economia”, afirma el Síndic d’Aran, Francés Boya, que afegeix que: “volem afrontar aquesta crisi conjuntament amb el sector turístic, definir una estratègia per a diversificar la nostra economia i plantejar-nos noves alternatives”.

En aquesta primera reunió, a la qual van assistir 132 persones, van participar el Síndic d’Aran, els consellers d’Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano i Josep Canut, el president del Gremi d’Hostaleria, Xacobe Bartolomé, la responsable de Torisme Val d’Aran, Marisol Ariño, i el director d’Innova Management, Rainer Brusis.

Durant aquesta conferència es van tractar assumptes com la situació d’incertesa del turisme nacional i local després de la crisi sanitària, possibles accions per a atreure turistes a curt termini, canvis de paradigma a mitjà i llarg termini i els reptes i oportunitats que es presentaran en el turisme i en l’economia aranesa una vegada aconseguida la nova normalitat.

A partir d’aquest primer contacte, s’organitzaran quatre grups de treball segons els diferents sectors: hostaleria i allotjaments, restauració, comerç i empreses d’activitats. Es farà arribar un mail a les persones inscrites en aquesta iniciativa per a saber en quin grup de treball volen participar i, al més aviat possible, es començarà a treballar per a buscar alternatives que ajudin el turisme aranès a superar aquesta crisi.

És necessari recordar que l’estratègia Accion Aran 20/30 compta també amb un altre procés de debat ciutadà per a trobar línies de treball i possibles accions més enllà del turisme per a donar resposta a les necessitats econòmiques del moment. La setmana passada el Conselh Generau d’Aran va llançar un qüestionari sobre els interessos i preocupacions de la ciutadania, que han respost més 200 persones. Aquesta tarda, a les 17 hores, tindrà lloc la presentació virtual d’aquesta estratègia de futur.

Aran Accion

Per al govern del Conselh Generau d’Aran, aquestes iniciatives han de ser el punt de partida d’un procés de més llarg recorregut que permeti generar un pla d’acció per a desenvolupar un model territorial de futur per a la Vall d’Aran.

Noticícies Val d’Aran

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 60 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×