Aquest estiu al Castell de València d’Àneu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Visites diàries aquest estiu al Castell de València d’Àneu, que es converteix en un important reclam turístic de les Valls d’Àneu

  • Després de sis anys d’intervenció i una inversió de 500.000 euros, des del monument s’oferiran explicacions guiades tots els dilluns i dijous fins al 15 de setembre
  • Es tracta de l’última fortificació de la Catalunya feudal i l’últim lloc on va onejar la bandera catalana com a país independent

Alt Àneu, 5 d’agost de 2016.- El Castell de València d’Àneu es converteix en un reclam turístic més aquest estiu de les Valls d’Àneu, ja que es pot visitar diàriament des del passat 1 d’agost i fins el proper 15 de setembre. A més, tots els dilluns de 17 a 19.30 hores i els dijous de 10.30 a 13 hores es realitzaran visites guiades a càrrec dels educadors del centre MónNatura Pirineus. Amb aquesta reobertura, el castell esdevé un atractiu turístic de primer ordre per la zona, ja que es tracta de l’última fortificació de la Catalunya feudal.

Després de 6 anys d’intervencions al monument, que han suposat una inversió de 500.000 euros, aportada per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Estat, el públic podrà visitar el monument, que fou la residència de l’últim Compte del Pallars, Roger III. A més, la fortalesa és l’últim lloc on va onejar la bandera catalana com a país independent.



Dinamització turística a les Valls d’Àneu

Les visites diàries al Castell suposen un nou element de dinamització turística de les Valls d’Àneu que valora el patrimoni com a font de rendibilització econòmica, territorial i social. Situat entre els cursos dels rius Noguera Pallaresa i Riu de la Bonaigua, a 1.085 metres d’altitud, sobre un turó que domina tota la vall d’Esterri d’Àneu, aquesta fortificació medieval que data del segle XV, és i va ser un lloc estratègic testimoni de la grandesa del Comtat del Pallars.

El conjunt arqueològic recuperat i arranjat està configurat per un doble recinte fortificat: el Sobirà, on s’ubiquen les estances del castell, i el Jussà, el poblat medieval de València. Ambdós àmbits han estat excavats (han aflorat les reformes i reordenacions realitzades a les estances al llarg dels segles i durant el seu ús durant i després de la Guerra Civil) i s’han consolidat les restes de les seves estructures arquitectòniques més rellevants, tot constituint un conjunt fonamental per conèixer la història del comtat i del poblament medieval.

Recuperació del Castell

Les intervencions al Castell de València van iniciar-se l’any 1990 de la mà del Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport de l’Ajuntament de l’Alt Àneu com a projecte patrimonial de recuperació, conservació, restitució i difusió de la principal fortificació medieval del territori aneuenc, centre polític de les Valls d’Àneu i aglutinador d’un complex i interessant sistema castral.

castelldevalencia

Després d’un període d’inactivitat d’intervencions al Castell de València, el quinquenni 2010-2015 va significar la represa del procés iniciat el 1990 amb intensitat inversora i resultats científics innovadors. La voluntat dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida de la Generalitat de Catalunya gràcies a una primera aportació dels pressupostos generals de l’Estat i el posterior conveni signat amb la Diputació de Lleida, intervencions dirigides per Ianua arquitectes de Lleida i la coordinació arqueològica de Josep M. Vila Carabassa, han preparat aquest bé patrimonial per al consum intern i també per a gaudi visitant en la creixent aposta del turisme cultural a les Valls d’Àneu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.078 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×