Andrea Imaginario en concert aquesta setmana a La Seu d’Urgell, dins la 12a edició del Festival Interfado

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Andrea Imaginario en concert aquesta setmana a La Seu d’Urgell, dins la 12a edició del Festival Interfado

  • La versatilitat d’Andrea Imaginario, cantant i investigadora veneçolana, experta en música veneçolana i portuguesa,  arribarà a La Seu d’Urgell el diumenge 29 d’octubre. Al festival Interfado podrem gaudir d’un concert amb un programa marcat per la poesia dels grans autors portuguesos i per la sonoritat intercultural del seu repertori.

ANDREA IMAGINARIO presenta  ‘Saudades’

29 d’octubre. Sala Immaculada. La Seu d’Urgell. 19:00 h.Veu: Andrea Imaginario

Guitarra portuguesa: Miguel da Silva

Guitarra clàssica: Manuel Ferreira

Andrea Imaginario és una cantant veneçolana versàtil que interpreta fado i música iberoamericana amb un estil propi, marcat per la dolçor característica del seu timbre de veu. Canta en portuguès i espanyol, i el seu repertori inclou música original d’importants compositors llatinoamericans sobre poemes d’escriptors com Pessoa i Camões, en una aposta de la cantant per la interculturalitat, fruit de la seva experiència a la diàspora. Els seus concerts estan envoltats d’històries que arriben a l’ànima del públic. Té cinc àlbums produïts i actualment treballa en un projecte discogràfic d’integració entre Veneçuela i Portugal.

Al festival Interfado podrem gaudir d’un concert amb un programa marcat per la poesia dels grans autors portuguesos i per la sonoritat intercultural del seu repertori. Aquest inclou clàssics del gènere, així com fados originals basats en poemes com Autopisocografia (de Fernando Pessoa) i Mudam-se us tempos (de Luis de Camoens).

Andrea ha treballat amb músics de primera línia com Miguel Chacón, Aquil·les Báez, Miguel Delgado Estévez, Cláudia Picado, José Manuel Duarte, Miguel Silva, Henry Martínez, Nené Quintero, Roberto Jirón, Rubén Rebolledo, Jorge Torres, Goyo Reyna, Pepesito Valdés, Eduardo Galián, Julio Mendoza, Laurent Lécuyer, Heriberto Rojas, Daniel Luzardo, Juan Francisco Sans, Mariantònia Palacios, Gerardo Gerulewicz, Miguel Astor, Ensamble Musica Reservata (dir. Sandrah Silvio), Orquestra Simfònica de Veneçuela i Orquestra Juvenil Simón .

Es va graduar com a cantant a l’Escola de Música «Lino Gallardo». És llicenciada en Arts i magíster en Literatura Comparada per la Universitat Central de Veneçuela. És investigadora i professora. Actualment, desenvolupa una investigació doctoral a la Universitat Autònoma de Lisboa titulada Història i representació de la cultura portuguesa a Veneçuela.

Reconeixements

2014. Medalla d’honor per contribuir a la divulgació de la cultura portuguesa, atorgada per l’Associació de Lusodescendents de Veneçuela (ASOLUDEVEN).

1999. Primer lloc del nivell bàsic del concurs Nacional de Cant E.M. José Ángel Lamas.

Andrea Imaginario

Miguel da Silva, guitarra clàssica

Miguel da Silva és un músic, compositor, professor i musicoterapeuta de Lisboa (Portugal). Durant més de 12 anys d’experiència, ha desenvolupat el seu propi enfocament de la guitarra i la composició basat en la música tradicional portuguesa i la música clàssica. Ha treballat amb artistes destacats com Dulce Pontes, Ana Moura, Helder Moutinho, Maria João Luís, Filipe La Féria, Antonio Chainho, Ricardo Parreira, Paulo Flores, Mariza Liz, Fábia Rebordão, Mafalda Arnauth, Cuca Roseta, Liana, Valéria i Telmo Pires, entre d’altres. L’any 2021 participa en la producció de “Na Mais Profunda Saudade”, per al Festival da Canção. El 2023 publicarà el primer disc de la seva banda: Amantes do Tejo. També està gravant el seu primer disc en solitari i preparant la seva primera gira.

Manuel Ferreira, guitarra portuguesa

Manel Ferreira, un guitarrista de 28 anys nascut a Lisboa, va començar el seu viatge pel món de la guitarra i el fado portuguesos, després d’haver passat diversos anys dedicat a la guitarra acústica i elèctrica. Avui, gairebé 10 anys després de la primera trobada amb la guitarra portuguesa, ha recorregut escenaris per Europa, Rússia i Sud-àfrica, tant sol com acompanyant alguns dels grans noms de la música portuguesa, com Ana Moura.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 197 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×