Activitats gratuïtes i exclusives al Geoparc Orígens durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Activitats gratuïtes i exclusives al Geoparc Orígens durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

  • Més d’una desena d’activitats gratuïtes com tallers o xerrades s’estan duent a terme per donar a conèixer el Geoparc mundial UNESCO Orígens.
  • Les activitats s’emmarquen sota la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • La Setmana dels Geoparcs Europeus se celebra cada any entre finals de maig i principis de juny a tots els geoparcs d’Europa.

El passat diumenge 21 de maig va iniciar la setena edició de Setmana dels Geoparcs Europeus amb una visita guiada a l’Observatori Astronòmic del Montsec.

Durant dues setmanes es realitzaran diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer el Geoparc Orígens i seu patrimoni. Les propostes, que inclouen més d’una desena d’activitats, estan relacionades amb la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Al programa s’hi poden trobar tallers familiars, xerrades i jornades tècniques.D’aquestes activitats es pot destacar l’intercanvi entre escoles de Coll Nargó i Organyà, les quals han participat al programa educatiu investiga.edu fent recerca sobre la Senyora de les Muntanyes de Montanissell i els dinosaures. La trobada tindrà lloc el proper 25 de maig al matí i a la tarda, hi haurà una jornada de portes obertes a Dinosfera, Coll de Nargó, per visitar el nou espai expositiu dedicat a la Senyora de les Muntanyes.

El dia 29 de maig, tindrà lloc a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, la trobada d’entitats col·laboradores del Geoparc. En aquesta reunió hi estan convocades les més de 50 entitats col·laboradores del Geoparc del sector privat entre les quals es destaquen les 30 entitats que el mateix dia 29 de maig entraran a formar part d’aquesta xarxa. L’objectiu de la trobada és facilitar que  les diferents empreses i associacions es puguin conèixer i la creació de sinèrgies.

El proper 30 de maig es farà un tastet de realitat virtual al Museu de la Conca Dellà a Isona el proper dimarts 30 de maig on el públic podrà submergir-se dins el món dels dinosaures amb la utilització d’ulleres de realitat virtual.

I, finalment, s’inclou una activitat comuna als programes de la Setmana dels Geoparcs de tots els Geoparcs d’Espanya que s’anomena Geoparqueando. En el cas del Geoparc Orígens es materialitzarà amb una sortida interpretada de geologia, flora i fauna a l’estany de Montcortès el dia 3  de juny.

L’activitat de cloenda es portarà a terme el 5 de juny, on també se celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una activitat de “land art” a la zona de bany de Sant Joan de Vinyafrescal, a l’embassament de Sant Antoni.

Activitats gratuïtes

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 329 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×