Abel Carretero intentarà batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores el proper 7 d’agost a l’estació d’esquí d’Espot

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Abel Carretero intentarà batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores el proper 7 d’agost a l’estació d’esquí d’Espot      

Abel Carretero (AE Matxacuca), nascut a la Pobla de Mafumet (Tarragona) l’any 1991, està actualment establert al Pallars Sobirà, concretament a la població de Vilamur, on confessa que ha trobat una zona del Pirineu en estat pur i autèntic per al seu dia a dia d’entrenaments.

En un temps on les curses s’estan anul·lant, l’Abel vol assolir un nou i ambiciós repte personal, i ha anunciat que el proper 7 d’agost, a partir de les 10 del matí, intentarà batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores a l’estació d’esquí d’Espot (Pallars Sobirà). En aquests moments ostenta el registre l’italià Luca Manfredi, amb +17.020 metres des del passat mes de juny. En l’àmbit espanyol el rècord l’ha obtingut Fernando Cancelo, amb +13.000 m.

El repte consisteix a acumular el màxim  desnivell possible en un temps de 24 hores sense parar. El recorregut consta de 4,6 km, 2,1 de pujada i 2,5 de baixada, acumulant un desnivell de 520 m i pendents màximes del 50% al tram final. El circuit és un bucle que s’inicia a 1.574 m i té el punt més elevat a 2.094 m. Carretero comenta que no vol elevar més aquesta cota, ja que a més altitud menys oxigen i el desgast és major.

Durant el repte l’Abel ha fet una crida per comptar amb l’escalf d’amics i de tots aquells que el vulguin acompanyar per donar-li suport, sempre comptant que es respecti la distància física recomanada per les autoritats sanitàries. El trajecte estarà marcat amb senyalització que ell mateix haurà  col·locat.

Per al recorregut l’esportista portarà un frontal, (per la nit), bastons i un rellotge, Garmin, que li servirà de referencia pel al desnivell, tindrà dos punts d’avituallament, un dels quals serà a la cota 1900. La seva alimentació constarà de fruita, gominoles, galetes salades, begudes ensucrades i alguna barreta energètica, ja que durant la cursa es consumeixen molts minerals, sodi i potassi. Els àpats els intentarà fer cada 20 minuts, amb ingesta de poca quantitat però molt freqüent.

Per a aquest tipus de repte Carretero ens explica que és necessària una preparació especial ja que estarà corrent durant 24 hores sense parar i ens adverteix que és molt necessari confiar en un mateix i tenir una bona motivació personal.

Abel Carretero

El palmarès de l’Abel ha anat creixent des de l’any 2018: 5è a la Copa d’Espanya de curses per muntanya el 2018, sots-campionat de Catalunya l’any 2019, victòries prestigioses a la “Trencacims” de Paüls o la Tenerife Blue Trial, 11è a la cursa OCC de l’Ultra Trail de Montblanc o 11è en una cursa de la copa del mon, resultats que li van obrir totalment les portes de la Selecció Catalana de la FEEC.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 174 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×