La 9a Travessa Transfronterera tindrà un nou recorregut més assequible amb un desnivell menor que edicions anteriors

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La 9a Travessa Transfronterera tindrà un nou recorregut més assequible amb un desnivell menor que edicions anteriors

La novena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament sortirà enguany de la Seu d’Urgell i arribarà a Sant Julià de Lòria amb les novetats d’un nou recorregut i la recuperació de la competició diürna. La cursa, que es disputarà el dissabte 5 de novembre, s’ha presentat aquest dijous a l’Ajuntament de la capital alturgellenca.

Com és habitual hi haurà un recorregut llarg de poc més de 20 quilòmetres i un de curt anomenat Xics de uns 9 i escaig. Si en les edicions anteriors el traçat -sempre que se sortia de la Seu- era la Seu d’Urgell, Estamariu, Bescaran, Naturland, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria, ara serà la Seu d’Urgell, Calbinyà, Arcavell, Juberri, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria.Camins espectaculars

Segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia “creiem que el menor desnivell i el recorregut més curt pot ser un atractiu per als participants”. Guàrdia ha ampliat que “dinamitzem un itinerari que ja està senyalitzat” i ha afegit que “es tracta d’una cursa que passa per camins espectaculars, una mostra d’aquest viari tradicional que amb la cursa és una altra manera de donar-li uns altres usos diferents als que fa cents anys tenien. Personalment, el tram més atractiu és el camí d’Aubinyà a Aixirivall, que presenta uns empedrats molt bonics”.

Com és habitual, hi haurà un servei d’autobús per tornar a la Seu un cop acabada la cursa que finalitzarà com sempre a la plaça de la Germandat de la parròquia laurediana i també hi haurà servei de dutxes a LAUesport. Una altra de les iniciatives que repeteix per contribuir a la sostenibilitat és l’absència de gots de plàstic d’un sol ús i la cinta delimitadora del recorregut que serà reutilitzable.

El cap d’Esports de LAUesport, Ramon Ibarz, ha comentat que la participació ha anat fluctuant amb el pas dels anys i va caure dràsticament l’any posterior a la pandèmia. “La primera edició va tenir 239 participants però això ha variat amb el pas del temps per diferents motius com ara el pas a la versió nocturna o les diferents condicions climatològiques segons l’any”, ha dit Ibarz. Ell mateix ha assegurat que si el quòrum d’enguany supera el centenar d’atletes “ja estarem contents”.

Tant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, com el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, han coincidit en els llaços que uneixen les dues localitats més enllà de la frontera que les separa. Tota la informació es pot trobar a www.transfronterera.com

9a Travessa
9a Travessa
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 527 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×