7a edició de la raquetada Foc de Neu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La 7a edició de la Foc de Neu de les Valls d’Àneu aplegarà unes 400 persones

La raquetada amb més participants de les que es fan al Pirineu està vinculada a les Falles d’Isil, que enguany han sigut declarades Patrimoni de la Humanitat

El Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu preveu que les nevades afavoreixin un cap de setmana d’esport i neu gràcies al bon estat de les pistes de Baquèira i Espot



Esterri d’Àneu, 18 de febrer.- La 7a edició de la Foc de Neu de les Vall d’Àneu, que es celebrarà aquest diumenge 21 de febrer, espera superar la participació de l’any passat i aplegar unes 400 persones. La Foc de Neu ha anat agafant força i s’ha convertit en la raquetada amb més participants del Pirineu. Durant tot el diumenge, les Valls d’Àneu acolliran el XI Circuit Català de Raquetes i la IX Copa catalana, a més d’una raquetada popular. Totes les proves les organitzen la Federació d’Entitats d’Excursionistes de Catalunya (FEEC), l’Espot Esquí Club i l’Associació de Fallaires d’Isil.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza cada any unes proves de raquetes, la COPA CATALANA de raquetes, cursa competitiva on guanya el primer que arriba, i el CIRCUIT DE RAQUETES, raquetada popular. Ara fa 7 anys, va demanar a l’Espot Esquí Club, secció muntanya, si podia organitzar una de les proves de raquetes a les Valls d’Àneu. L’Espot Esquí Club, amb la col·laboració de l’Associació de Fallaires d’Isil, va agafar el repte, i així va néixer la Foc de Neu, fent-se per primera vegada el 7 de març de 2010, en els boscos de Bonabé. El nom de Foc de Neu, ve del fet que a les Valls d’Àneu, les falles d’Isil són un dels elements més representatius. Cal recordar a més, que aquest 2015 han estat declarades Patrimoni de la Humanitat.

La raquetada Foc de Neu, ha anat agafant força, i dels primers 110 participants, ha arribat a ser la raquetada amb més participació de les que es fan al Pirineu. A la 6 edició, al febrer de 2015, ja hi van participar al voltant de 300 persones.

Cap de setmana de neu a les Valls d’Àneu

Les nevades registrades els darrers dies fan preveure al Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu un cap de setmana de bona ocupació de persones atretes per l’esport i la neu. De fet, les precipitacions d’aquesta setmana han afavorit el bon estat de les pistes de Baquèira Beret i Espot.

Paral·lelament a la 7a edició de la Foc de Neu, el Refugi del Gerdar organitza durant tot el cap de setmana un curs d’esquí i iniciació de muntanya. La zona és ideal per practicar l’esquí de muntanya i les raquetes de neu.

raquetada1

Valls d’Àneu, destinació de turisme familiar

Les Valls d’Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l’Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien tretze destinacions del litoral català.

Natura i patrimoni: Parc Nacional d’Aigüestortes, Parc Natural de l’Alt Pirineu, romànic, esports d’aventura i tradicions mil·lenàries

Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa, en la zona més septentrional del Pallars Sobirà, i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran, connectada des del 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua, i la Vall de Boí, a l’est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls d’Àneu són una subcomarca ben delimitada i amb una forta personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el Llibre de Privilegis i Ordinacions, del s. XIII-XV, o el Capbreu de les Valls d’Àneu de 1669. Des del punt de vista turístic les Valls d’Àneu ofereixen al visitant un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus entorns, inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, en un marc incomparable on els pobles encara mantenen l’encant d’una tradició mil·lenària, agrícola i ramadera, forjada amb pedra, fusta i llosa sense haver renunciat al progrés i la tecnologia.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 1.604 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×