La Catedral de Santa Maria d’Urgell acull, el diumenge 8 de setembre, la primera Trobada d’Urgells

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Catedral de Santa Maria d’Urgell acull, el diumenge 8 de setembre, la 1a Trobada d’Urgells

La Catedral de Santa Maria d’Urgell acollirà el proper dia 8 de setembre, dia en què se celebra el naixement de la Mare de Déu i tradicionalment també la festa de les Mares de Déu trobades, la 1a. Trobada d’Urgells persones que han estat batejades o porten el nom d’Urgell, organitzada per dones de la comarca, amb el suport del Bisbat d’Urgell, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.

A la comarca -segons dades de l’IDESCAT- hi ha 57 dones Urgell o Maria Urgell i 4 nois que també es diuen Urgell. S’han posat a la venda tiquets en diversos establiments i ja s’han apuntat més de 30 Urgell amb les seves famílies.

La idea de la trobada va sorgir arrel de l’experiència d’altres trobades semblants que es porten a terme a Lleida i hi ha voluntat de continuïtat en properes edicions, després de l’èxit de convocatòria, que compleix un dels objectius inicials, el de difondre el nom d’Urgell, molt arrelat a La Seu d’Urgell i a la comarca de l’Alt Urgell.

1a Trobada d’Urgells
1a Trobada d’Urgells

L’acte central de la trobada serà la celebració d’una Missa Solemne a la Catedral, prevista per les 11:30 del matí, i una ofrena a la Maredéu. Després, en acabar es farà una explicació de la trobada i una foto de família al claustre de la Catedral amb totes les Urgell assistents (i amb l’assistència d’una Urgell molt especial). La trobada acabarà amb un pica-pica de germanor, que és previst que comenci a les 13:00h al Parc del Cadí. Les Urgell participants una xapa de record de la trobada.  

Encara es poden es poden fer inscripcions a la trobada fins el divendres, i es pot passar a comprar els tiquets del dinar a la botiga de Menjat l’Alt Urgell (plaça Patalin, 2 de La Seu d’Urgell) Demà divendres de 10h a 14h i de 17h a 20h. El preu dels tiquets son 18 euros els adults i 10 euros (fins a 10 anys)

Les arrels del nom Urgell és molt antic. El primer esment segur que es té del topònim Urgell és recollit a Toledo l’any 531, a les actes del II concili eclesiàstic celebrat en aquesta ciutat. Feia referència a la procedència d’un bisbe anomenat Just, que havia acudit al concili en representació de la seva diòcesi. Aquest bisbe era Just d’Urgell. En aquest esment es documenta per primera vegada aquest bisbe, la diòcesi i el propi topònim urgellenc.

Notícies Alt Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 109 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×