1a Jornada de neteja #iniciativarius 2021 Pallars Sobirà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

1a Jornada de neteja #iniciativarius 2021 Pallars Sobirà

La primera jornada de la neteja ha reunit més de 100 voluntaris a l’estació d’esquí de Port Ainé, que han tret més de 13m³ (700 kg) de brossa de l’àrea de l’estació.

A les 8 del matí del dissabte 9 d’octubre, els voluntaris es van concentrat a la plaça Caterina Albert de Sort per fer la primera acció programada del projecte IniciativaRius de neteja de diverses zones del Parc Natural de l’Alt Pirineu

D’agrair la sortida del sol, donat que la temperatura a Sort seria de 7 graus. Un dia assolellat, però fred de tardor, va acompanyar als voluntaris durant la resta del dia. 
Mentre es feia el brífing i es repartien els esmorzars, els comprovaven les credencials per les assegurances, es repartien les samarretes exclusives “loser surfers” i guants, l’organització de Mountain Callings i de l’AEPallars es va anar repartint els sectors d’actuació a l’estació d’esquí.

De manera puntual a les 9 h va sortir l’autocar cap a Port Ainé, altres voluntaris es van desplaçar amb el vehicle propi. Alguns dels voluntaris també portaven cistells amb l’esperança que durant la jornada de recerca de brossa també trobessin algun bolet despistat.

El perfil d’aquesta primera jornada rondava la mitja del trenta-cinc anys amb molta gent jove i moltes famílies que han vingut al complet. 

Ja a la cota 2.100 i amb la distribució dels voluntaris, treballadors de FGC amb tot terrenys han portat alguns voluntaris a la cota 2.500 per fer la batuda més fàcil al realitzar-se en baixada. Altres s’han concentrat a la zona dels pàrquings de 1.900 i 2.100 i d’altres han baixat per sota el telecadira, una de les zones més afectades per les accions incíviques. 

1a Jornada de neteja
1a Jornada de neteja

A les 13 h la gent, carregada amb els sacs plens de deixalles s’ha anat concentrant als voltants de l’hotel de Port Ainé on s’ha realitzat la selecció de la brossa per permetre el reciclatge adequat, en aquest cas les burilles s’ha fet una selecció a part per poder-les exposar a la mateixa estació d’esquí la pròxima temporada i que els fumadors prenguin consciència de l’impacte de les mateixes.

Una vegada finalitzada la selecció l’organització ha repartit el dinar entre els voluntaris i a les 15h s’ha iniciat el retorn a l’origen.

Aquesta primera jornada, que ha comptat amb un perfil molt jove i familiar, es repetirà en la segona jornada el pròxim dia 16 a l’estació d’esquí d’Espot.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 34 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×